Решение за печат на промоционални материали от Roland DG

3044

Roland DG представи настолния принтер за директен печат върху промоционални материали VersaUV LEF-20. Той може да печата върху химикалки, топки за голф, метални капаци за смартфони и други.

VersaUV LEF-20

Плоскопечатащият принтер VersaUV LEF-20 предлага максимална разделителна способност от 1,440x720dpi и максимална площ на печат до 508×330 мм. Максималната дебелина на предметите, върху които може да печата е 100 мм. Новият модел на Roland ще излезе на пазара през октомври.

Техническият и продажбен директор Brett Newman заяви, че машината предлага по-висока производителност за промоционални продукти, сувенири, подаръци и табели, както и прототипи на промишлени части и прототипи на опаковки. Размерът на печатаемото поле прави принтерът подходящ за печат на капаци за преносими компютри или смартфони и USB памети.

„Печатът на 20 капака за iPhone отнема три минути. Това отвежда печата до ново измерение – печатате върху предмети, не само на хартия, винил и тъкани. Това ще бъде оценено от ателиетата за фотопродукти, печатниците за сито и тампонен печат и специалистите в производството на персонализирани подаръци“, каза Newman.
Принтерът използва UV светодиодна лампа, за да изсуши моментално мастилото и позволява на потребителите да печатат директно върху материали като PET, ABS, поликарбонат, термопластичен полиуретан. Машината е подходяща и за крайни изделия като топки за голф, ключодържатели и писалки, както и метални капаци за таблети и смартфони.

LEF-20 използва Roland ECO-UV мастила в CMYK. Те са допълнени от прозрачно мастило и бяло мастило за печат върху материали с тъмен цвят. Чрез прозрачното UV мастило може да се постига както матов, така и гланцов ефект.

Източник: rolanddg.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.