Решение за производство на лични карти с висока сигурност от Agfa и LCsys

1188
Решение за производство на лични карти с висока сигурност от Agfa и LCsys

Съвместното сътрудничество между Agfa Specialty Products и Lcsys Systemes Industriels доведе до създаването на цялостно решение за производство на лични карти с висока степен на сигурност, наречено Absolut-ID.

производство на лични карти с висока сигурност от Agfa и LCsys

 

Технологията и консумативите са дело на Agfa, а инжинеринговият процес и производственото оборудване – на Lcsys. Първата демонстрация се случи по време на изложението Truestech 2016, провело се между 29 ноември и 1 декември в Кан, Франция.

Новата технология позволява позиционирането на персонализираните изображения по начин, който значително улеснява визуалното разпознаване на фалшификатите, като по този начин повишава надежността. Изображенията се генерират чрез аналогова технология и не използват пиксели. Решението обединява всички стъпки по производството – от печат, през ламиниране и щанцоване до поставяне на електронен чип, като това става за няколко секунди в зависимост от информацията върху картата. Цялостното производство премахва необходимостта от поддържане на склад със заготовки за изработка на лични карти и намалява риска от загуби, в случай на кражба на подобни предварително готови шаблони.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.agfa.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/