Румънската компания Etichete Flexo инвестира в печатна система за етикети от Xeikon

2276

Xeikon обяви и новата си партньорска програма, Xeikon Aura. Благодарение на нея всички клиенти на компанията ще имат достъп до всички проверени и одобрени решения, предлагани от индустриалните партньори на Xeikon.

Etichete Flexo е водеща компания в областта на печата на етикети в Румъния, специализирана в производството на самозалепващи етикети. Тя предлага широка гама етикети от малки серии до милионни тиражи в разнообразни размери и форми. Предложенията им включват от едноцветни етикети до пълноцветни проекти с топъл печат, релеф, ламинат или лак. Компанията предлага цялостно изработване на етикетите – от дизайна, през пробите до производството на продукта.

Наскоро Etichete Flexo инвестира в цифрова машина за печат на етикети Xeikon 3030. „Вече няколко години предлагаме на клиентите си цялостни решения за печат на етикети,” каза Bogdan Burducea, управител на компанията. „С новата машина от Xeikon целяхме незабавно да отговорим на нуждите на клиентите, да поддържаме качеството, и същевременно да предложим нови възможности като по-кратко време за реакция и персонализация. Така можем да произведем малки серии етикети с различен и уникален дизайн които съдържат променлива информация, като баркодове (както и QR) и други. Това предлага много нови възможности за клиенти, които искат да се отличават на пазара. Решителните фактори за инвестицията бяха: по-ниските производствени разходи и екологичните аспекти на предложенията на Xeikon.”

Xeikon 3030
Пресите на Xeikon не отделят емисии летливи органични вещества и не използват вода в печатния процес, като по този начин опазват околната среда. Тонерът Xeikon’s QA-I отговаря на изискванията FDA, както и на други стандарти, за пряк и непряк контакт с храни. Xeikon 3030 предлага изключително качество на печат върху разнообразни материали. Машината няма изискване за предварителна обработка на хартията и предлага голяма гъвкавост от гледна точка на формата, плътността и вида й. Това я превръща в едно от най-ефективните решения за производство на къси тиражи етикети.

Комбинацията от разделителна способност от 1200х3600 точки на инч и 4-битовата променлива плътност на точките осигуряват богата цветова гама и ясни детайли. Печатната система може да пресъздава микротекст, да печата с прозрачен тонер, видим само на флуоресцентна светлина. Ширината на ролата е 330 милиметра, скоростта на печат достига до 9,6 метра в минута. Вградените инструменти за онлайн калибрация гарантират постоянното възпроизвеждане на цветовете. Има и възможност за печат с непрозрачно бяло мастило, което позволява производство на разнообразни продукти на прозрачни медии.

Новата програма Xeikon Aura предлага на потребителите среда, в която всички разработки са обединени, благодарение на екипа по интеграцията на Xeikon. „В днешната бизнес среда, клиентите искат интегрирани решения, които да отговарят на изискванията на потребителите им. Всеки клиент се нуждае от специфичен работен процес. Затова успешните решения са тези, които залагат на правилните компоненти и могат да бъдат включени в съществуващия работен процес,” каза Jeroen Van Bauwel, продуктов мениджър в Xeikon.
Xeikon Aura е базирана на връзки с партньори в областта на управлението на предпечатните процеси, работа с персонализирано съдържания, системи за управление на информацията, доставчици на довършителна техника и хартия. Така програмата покрива всички решения за управление на работния процес и ресурси. От всички сектори на индустрията са избрани ключови партньори.

Основните акценти са:

  • Софтуер за управление на работния процес – бързо и ефективно цифрово решение, което може да използва автоматизация за по-висока производителност и увеличаване на печалбата
  • Хартия и печатни материали – Xeikon опростява избора на печатни материали като установява кои биха отговорили на нуждите на клиента и му предоставя точна информация
  • Довършителни процеси – ролните цифрови печатни машини на компанията са базирани на отворени стандарти и предлагат лесна и бърза интеграция с довършителни решения от други компании.

Източник: www.xeikon.com

Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.