Самовъзпроизвеждащ се 3D принтер

4184
Spread the love

RepRap e евтин настолен 3D принтер, който може да изработва пластмасови предмети.
3D принтерите съществуват от почти 30 години, но високата им цена гиправи недостъпни за обикновените потребители. Проектът RepRap епосветен на създаване на машини, които се възпроизвеждат сами. Притова, те се разпространяват свободно, което ги прави достъпни за всеки.Триизмерният принтер може да прави здрави пластмасови детайли по схеми,свалени от интернет. Според създателите на принтера, сглобяването наедна машина струва около 500 евро, като дизайнът е достъпен за свободносваляне.

Много от частите на RepRap са изработени от пластмаса и той може да гиотпечата, което го превръща в самовъзпроизвеждаща се машина. Всеки можеда си построи такава, като разполага с нужното време и материали. Акоимате RepRap, можете не само да произведете много полезни неща, но и данаправите нов RepRap за приятел.

Членът на екипът на RepRap, Adrian Bower от университета в Бат смята,че машината има потенциал да промени икономическите взаимоотношения.Това ще стане като даде възможност на хората да създават продукти,които до сега са се произвеждали промишлено. Екипът вече е създал ивторо поколение на машината, което е по-надеждно, компактно, може даизработва по-големи детайли и има други подобрения. Можете да научитеповече за проекта от видеото тук.

inline_877_https://printguide.info/images/2010-12-02.jpg
На снимката RepRap Mendel – второто поколение на 3D принтера

Източник: reprap.org
Текста написа: Мартин Новев

Реклама
www.bgoferta.info
Акоимате нужда от изработка на флаери, каталози, дипляни, визитки, външнареклама, сувенирна реклама и други рекламни продукти, тоwww.bgoferta.infoе точно за Вас. Няма нужда да се обаждате на различнипечатници поотделно и да чакате да получавате цена за изработката навашия продукт. Чрез www.bgoferta.info,оформяте вашетозапитване заизработката на желания продукт и получавате оферти директно отпечатниците. Използвайте бутона „Поискайоферта“.

Биографична информация