Световна премиера на ROLAND 500 Р

1620
Световна премиера на ROLAND 500 Р

Ман Роланд представиха осмецветната печатна машина ROLAND 500 Р, екипирана със система за обръщане на листа. Машината е установена в големия полиграфически комплекс в Бавария – Druckerei Kriechbaumer. На презентация са присъствали повече от 200 гости от цяла Европа.

Ман Роланд представиха осмецветната печатна машина ROLAND 500 Р, екипирана със система за обръщане на листа. Машината е установена в големия полиграфически комплекс в Бавария – Druckerei Kriechbaumer. На презентация са присъствали повече от 200 гости от цяла Европа.

ROLAND 500 P е предназначен за печат на еднопасови тиражи с четири цвята, с обръщане и до осем цвята без обръщане, понякога с лакиране, Също така и за печат на не големи поредици от тиражи до 1000 екземпляра. Производителността на машината  – 15 000 удара в час
в режим с обръщане, при печат върху подходящ за това материал. Средно време за подготовка – 30 мин. при четирицветен печат с обръщане.
По време на демонстрацията посетителите са успели да се убедят в производствените мощности на машината. Всеки ден са печатани по два тиража. В един от тях са печатани еднакви изображения от двете страни, за да се убедят посетителите в еднаквото и отличното качество на печат.

Източник:
Печатник.сом
Ман Роланд

Ман Роланд България

Интернет портал за печатни технологии.