Сделката за продажба на Xeikon е приключена

1210

Компания Xeikon обяви, че белгийският инвестиционен фонд Bencis Capital Partners е завършил сделката за купуване на контролния й пакет акции. Преди собственик на пакета беше на Punch International.

Bencis вече е най-големият акционер в Xeikon. Mиноритарният пакет акции е купен от фонда Gimv-XL.

Bencis е независим, частен инвестиционен фонд, инвестиращ средства в компании от средния бизнес в Бенелюкс. Другият нов акционер – Gimv-XL, е най-големият инвестиционен фонд във Фламандския регион на Белгия.

В съвместно изявление двете компании са съобщили следното: „Bencis и Gimv-XL инвестират в стабилни компании, начело на които стоят силни екипи – компании, които заемат водещи позиции на пазара и са отворени за последващо разширение. Xeikon отговаря на тези изисквания и това ни кара да вярваме в светлото бъдеще на тази иновативна компания, както и да сме щастливи да бъдем част от нея“.

Вим МаесСмяната на собствениците на Xeikon е довела и до промени в управляващия екип. Директорският пост отново ще заеме Вим Маес, който е ръководил компанията от октомври 2009 до края на 2012 г. След него начело на компанията застава Франк Дешуйтер, който сега ще трябва да напусне.

Маес коментира, че ще се радва отново да оглави Xeikon и да продължи вълната от иновации, започнала преди няколко години. Той е изразил увереност, че компанията се намира в отлична форма и може да продължи с разработките си.

Източник: www.xeikon.com
Преведе: Радина Дойнова

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.