Системата i-Mark автоматизира процеса на рязане

1628
Системата i-Mark автоматизира процеса на рязане

i-Mark е изключително подходяща за дигитални студия за бързо и удобно „щанциране“ на къси тиражи.

Системата i-Mark автоматизира процеса на рязане

 

Системата i-Mark позволява автоматизираното рязане по контур на самозалепващи листове и дигитални и сито отпечатъци върху картон, хартии, фолия и други материали. Тя се състои от три отделни компонента: подаващо устройство, режещ плотер и изходна тава. Тези три части са разположени една след друга и те трябва да бъдат поставени върху работна маса, като изходната тава да може да виси след ръба.

Подаваща система снабдена с вакуумни вендузи повдига листовете от входящата тава и ги подава към плотера. Правилното подравняване се постига чрез прочитане на маркировката отпечатана предварително на всеки лист. Камера оборудвана с технологията eye-mark за части от секундата извършва разпознаване и корекции. Скоростта на рязане варира в зависимост от сложността на контура, средно продължава 30-40 секунди при рязане на самозалепващи материали, а при пълно прорязване скоростта е много по-бавнa и затова е този режим е по-подходящ за малки размери или по-прости форми за порязвания.

 

Размерът на листата, които може да се използват в i-Mark са в диапазона от А4 формат до 35 х 50 cm. Системата е подходяща за частично прорязаване на самозалепващи материали, но може да се използва и за пълно прорязване за всякакви приложения, като етикети, визитки, оформени визитки, малки кутии и успешно може да се реже картон с грамаж в границите от 150 грама до 350 грама.

i-Mark се управлява през USB интерфейс от Mac или PC, като софтуерът позволява работа файлове на Adobe Illustrator и CorelDraw.

Брошура за дигитална автоматична щанца i-Mark

За повече информация: Адком

 

Интернет портал за печатни технологии.