Система за печат на гъвкави опаковки, базирана на Memjet

949
Система за печат на гъвкави опаковки, базирана на Memjet

Доставчикът на инкджет технологии обяви, че OEM партньорът му Rigoli s.r.l., представи Rigoli MVZ: първият ролен, първия широкоформатен принтер, базиран на технология на Memjet и предназначен за печат на гъвкави опаковки.

 

печат на гъвкави опаковки, базирана на Memjet

 

Новото бюджетно решение позволява на потребителите да произвежда пълноцветни гъвкави опаковки в къси до средни тиражи. Rigoli ще демонстрира системата на изложението IPACK-IMA 2018, в Милано, Италия. Според компанията MVZ е решение, което предлага уникална гъвкавост. Компактната система може да бъде интегрирана с онлайн решения за довършване с лекота. Тя използва печатната технология на Memjet, което прави машината достъпна. Така потребителите могат да получат по-бърза възвръщаемост на инвестицията и намалени разходи за поддръжка. Комбинацията от функционалност и качество отличава MVZ от всяко друго решение на пазара.

„Докато производителите представят на пазара все повече и повече артикули, производителите на опаковки срещат трудности да поддържат ритъма,“ каза Kevin Shimamoto, изпълнителен директор на маркетинга на Memjet. „Твърде често решенията за печат на опаковки не са достатъчно качествени, гъвкави и достъпни, за да се справят с печата по заявка, късите тиражи и персонализираните опаковки. Продуктовото семейство Rigoli MVZ прави драматична промяна в тази парадигма и позволява на компании с всякакви размери да произвеждат гъвкави опаковки.”

Опаковки по заявка
MVZ предлага на марките и производителите възможност за производство на персонализирани опаковки с всевъзможни приложения, размери и на различни материали. Опаковките могат да бъдат довършвани онлайн или офлайн. Това дава възможност за създаване на разнообразни решение, съобразени с потребностите.

Rigoli MVZ1000 поддържа материали за печат с ширна до 1,067 mm. Машината има индустриална система за разролване, която може да работи с джъмбо роли. Опциите за пренавиване са с печата отгоре или оттдолу, което увеличава ефективността. MVZ принтерите могат да бъдат екипирани и с буферен модул, който позволява онлайн работа със системи за ламиниране, рязане и други довършителни операции. Това пести време и разходи.

Качеството на печат на Rigoli MVZ конкурира това на офсета. Базиран на широкоформатната технология на Memjet с едно преминаване, той има разделителна способност 1600×1600 dpi при минималната скорост на печат от 9 метра в минута и 1600×800 dpi при 18 метра в минута.

Източник: пресинформация на Memjet
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.