Система за телово шиене от Muller Martini довършва продукти както от цифров печат, така и от офсет

1602
Система за телово шиене от Muller Martini довършва продукти както от цифров печат, така и от офсет

Presto II Digital позволява на печатниците и специалистите по довършителни дейности да увеличат своите възможности и продуктови предложения.

muller martini

 

Тъй като тиражите на списания, брошури и други периодични издания намаляват, а разнообразието на продуктите нараства, се налага поръчките да бъдат обработвани за по-кратко време. Това значи, че ролята на цифровия печат на изделия с телово шиене нараства. Muller Martini Presto II Digital може да работи с продукти, отпечатани чрез ролен или листов, офсетов или дигитален печат.

Машината извършва 9000 цикъла в час и може да обработи до 30000 коли за това време. Според компанията благодарение на компактния си дизайн и високите нива на автоматизация Presto II Digital е най-икономичното и мощно решение за телово шиене за малки до средни тиражи на пазара в момента.

Наскоро, иновативната семейна британска компания Ultragraph Ltd. замени системата си за телово шиене Bravo с Presto II Digital. Причината е, че тя произвежда значително повече списания, отпечатани чрез цифров печат след инсталирането на цифрова преса HP Indigo. Въпреки че Ultragraph първоначално възнамерявали да рециклират машината Bravo, ръстът на цифрово отпечатаните коли стимулирала изпълнителния директор Nick Jones да промени плановете си. Посещение до центъра за довършителни работи на Muller Martini в Швейцария, за да види от първа ръка работата на Presto II го убедила напълно. „Изпълних десет поръчки лично и всяка от тях беше безупречна.“

Инвестицията на Ultragraph се е изплатила около година след инсталирането на Presto II Digital с шест модула за зареждане на коли, модул за зареждане на корици и тристранен нож. Благодарение на гъвкавостта си, системата се използва за всякакви продукти и тиражи, които варират от тиражи от 20 броя от дигитален печат до офсетови тиражи от 100 000 копия. Възможността за прекъсване на големите тиражи за изпълнение на спешни поръчки в малък брой екземпляри също допринася за налагането на машината.

Източник: пресинформация на Muller Martini

Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.