“Скоростта” на бялото

3266

Новата опция бяло мастило на принтерите Océ Arizona за широкоформатен печат

Новите плоскопечатащи принтери от Océ —по- бързи, с по-високо качество на печата, а сега вече и с добавката на бяло мастило

Принтерът Océ Arizona 350 XT излезе на пазара през февруари 2009, а принтерът Océ Arizona 350 GT през октомври 2008. Добавянето на бяло мастило разширява обхвата от медии, върху които печатните машини Océ Arizona 350 XT и Océ Arizona 350 GT могат да отпечатват, приложенията, за които могат да се използват и пазарите, които могат да обслужват.

Бялото мастило може да се използва по много начини – като цвят за основа, като слой над цветовете или за осигуряване на разсейващ светлината слой при отпечатване върху прозрачни материали. Може да бъде използван като спот цвят, но не само като еднороден бял спот цвят. То предлага същата тоналност като другите цветни мастила. Например, можете да произведете 5% нюанс на бялото върху цветен заден фон. А също така може да бъде наслоено между цветовете, така че да получите наистина оригинални продукти като дневно/нощно табло за меню със задно осветяване за заведение за бързо хранене.

Добавянето на UV бяло мастило значително разширява възможните приложения, които печатарите биха могли да изработват. Клиентите, използващи Océ Arizona 250 GT, могат да отпечатват върху широка гама от материали и повърхности, при условие че основата им е бяла. С новите Océ Arizona 350 XT и Océ Arizona 350 GT, може да се печата върху повечето сравнително плоски материали, без значение какъв е техния цвят.

Бялата касетка има огромно значение при отпечатването на графики в различни индустрии. Дизайнерите на опаковки, например, могат да използват Océ Arizona 250 GT за отпечатването на прототипи на опаковки върху бял картон. Но сега вече, с помощта на Océ Arizona 350 GT и опцията бяло мастило, те ще могат да печатат върху цветен картон, метални фолиа или други материали, които практически не можеха да бъдат използвани преди добавянето на бялото мастило. Принтерът Océ Arizona 350 XT може да отпечатва върху същите видове материали като Océ Arizona 350 GT, само че с по-големи размери – до 2.5 на 3.05 метра.

Екипът на Océ се е постарал да максимализира гъвкавото използване на бялото мастило, без да въвежда някакви фундаментални промени в потребителския интерфейс, познат на операторите на Océ Arizona 250 GT. Например с Océ Arizona 350 XT и  Océ Arizona 350 GT можете да отпечатате слой от бяло под изображението, без да трябва да се връщате в приложението, с което е създадено. Дори можете да преподредите цветните слоеве от интерфейса на принтера. Това позволява на клиентите да решат върху каква медия ще отпечатват на възможно най-късен етап от проекта.

Въпреки, че печатането с бяло мастило увеличава консумацията на мастило, това не е проблем за повечето потребители тъй като консумацията в действителност е под първоначалните очаквания на Océ. Една от причините за ниския разход на мастило е ефективността на технологията Océ VariaDot. Възможността за използването на толкова малки капки като 6 пиколитра осигурява много по-фина цветова гама. По-малките капки могат да бъдат комбинирани с по-големи капки до 42 пиколитра, за да се осигури стабилност при отпечатването на еднородни цветове. Принтерите от серията Océ Arizona предоставят качеството от 1,440 dpi при значително по-ниска адресируема резолюция (addressable resolution).

Досегашния стандарт за качеството вече е отживелица
Екипът на Océ преднамерено не обявява адресируемата резолюция (addressable resolution) на принтерите Océ Arizona, защото според тях това би формирало определени предварителни очаквания за качеството на изображението. Използването на изражение от фиксирани точки на инч (dpi) е идеално за точковите принтери. Но с технологията Océ VariaDot, може да се предостави качество, което бихте видели при 1,440 dpi. Поради тази причина от Océ решават да не разкриват адресируемата резолюция (addressable resolution) и да оставят клиентите сами да оценят качеството на печат. Всичко това се оказва оправдано, тъй като Océ има продадени повече плоскопечатащи принтери от всеки друг и продължава с фантастичен ръст на продажбите.

Сериите принтери Océ Arizona комбинират дизайн за отпечатване върху плоскости с отделна система, предназначена за печат върху ролни материали. Качеството на печат върху гъвкави материали като винил, почти не се различава от качеството на печат върху плоскости, поради някои нови технологии и методи, които Océ въвежда. Например, минимизирано е движението на повърхността, върху която се печата, регулира се позицията на печатащата система, а не на медията, за да се избегнат грешки, дължащи се на движение или изместване.

Océ Arizona 350 XT може да печата при скорости до 23 кв. м. в час върху твърда медия, а Océ Arizona 350 GT осигурява производствени скорости на печат от до 22.2 кв.м. в час върху твърда медия. Това е значително по-бързо от Ocе Arizona 250 GT, чиято скорост на печат достига 16 кв. м. в час.

Доскоро клиентите избираха Océ Arizona 250 GT заради качеството на печат, въпреки скромното ниво на продуктивност. При Océ Arizona 350 XT и Océ Arizona 350 GT увеличаването на скоростта се дължи до голяма степен на промените в мастилната система. Разработени са печатащи глави, които се отличават с по-висока честота на изстрелване на мастилото и поради това предлагат и по-висока производителност от тези на Océ Arizona 250 GT.

Клиентите ще видят преимуществата
С добавянето на функционалността на бялото мастило и увеличаването на скоростта се предлага истинско допълнително преимущество на традиционните клиенти на плоскопечатащите принтери Océ. Сега вече печатарите могат да навлязат в нови области като керамичното производство, изработването на мебели по поръчка и печат върху DVD.

За повече информация за продуктите на Océ за широкоформатен печат можете да се обърнете към официалния представител на Océ за България – Мираж Груп ООД.


                                                                                                                                

Интернет портал за печатни технологии.