Според Edelmann Landa S10 е готова за серийно производство

513
Според Edelmann Landa S10 е готова за серийно производство

Edelmann Group и Landa Digital Printing обявиха, че 60 водещи производители на опаковки от целия свят са посетили отвореното събитие в Хайденхайм, за да видят първата нанографска преса Landa S10 да изпълнява реални поръчки със скорост 6500 листа B1 в час.

Landa S10

 

Посетителите научиха как Landa S10 перфектно допълва офсетовите технологии на Edelmann и как клиентите на компанията сега настояват за нанографската технология, заради възможностите, които им предлага – да поръчат каквото искат, когато го искат, с постоянно качество на печат.

„В света на печата и опаковките, всеки копнее да научи дали нашата Landa S10 работи както се очаква. Постоянно ни питат дали качеството на печат е добро и дали използваме седем цвята. Интересуват се и дали постигаме скорост от 6500 листа B1 в час и дали изпълняваме реални поръчки,“ коментира Oliver Bruns, изпълнителен директор, Edelmann Group. „Простият отговор на всичко това е, да, разбира се. Landa S10 е конструирана да бъде пълноценна производствена машина, 24/7. Цветовете са брилянтни и живи, изключително интензивни. Не съм виждал друга технология да се доближава до това.”

„Преди да инсталираме Landa S10, решенията, които можехме да предложим на клиентите си бяха ограничени. B1 дигиталния печат със седем цвята и 6500 листа в час премахна ограниченията, които имахме досега. Инсталацията на S10 е голям успех и очакваме тестовата фаза да приключи до няколко седмици,“ каза Bruns.

Edelmann Group специализира в решения за опаковки за здравни продукти, козметика и потребителски стоки. Компанията има дейност в девет държави и над 3000 служители. Обемът на продажбите ѝ е на 300 милиона евро годишно. Edelmann произвежда над 5,6 милиарда опаковки и листовки всяка година и отговаря на строги изисквания за екология.

На събитието с отворени врати, Oliver Bruns потвърди и е партньорството с Landa е най-доброто решение за бизнеса. „Не става дума само за връзка доставчик-клиент, аз за много повече. Обожавам цвета на S10, но най-важното е, че технологията на Landa ни дава отлична възвръщаемост. Високата скорост и ефективност ни позволява да пеелим пари с пресата.“

Yishai Amir, изпълнителен директор, Landa Digital Printing, коментира: „Очевидно сме развълнувани от успеха на Landa S10 в Edelmann, и нямаме търпение да приключим тестовата фаза в рамките на няколко седмици. Успехът е резултат от собствения ни успех в бизнеса, на всички фронтове. Продължаваме да увеличаваме производителността си и ускоряваме излизането на пазара. Очакваме до края на 2019 да имаме инсталирани машини, които печатат на три континента.“

Източник: landanano.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.