Стартира продажбата на латексовите принтери Ricoh Pro L4100

1913
Стартира продажбата на латексовите принтери Ricoh Pro L4100

Латексовите принтери печатат в 7 цвята с максимална скорост до 18,2 м2/ч.

Ricoh Pro L4100Ricoh стартира продажбите на новият широкоформатен латексов принтер Ricoh Pro L4100 в две модификации, съответно Ricoh Pro L4130 за роли с ширина до 130 см и Ricoh Pro L4160 за ширина до 160см.

Принтерите печатат с до седем мастила. Освен стандартните CMYK са достъпни оранжев, зелен и бял цвят.

Двата нови модела имат скорост на печат до 18,2 м2/ч. Машините са ориентирани към пазара на външната и вътрешната реклама. Латексните мастила на водна основа отделят незначително количество органически съединения във въздуха, нямат миризма и съхнат бързо благодарение на ниската температура на фиксиране на мастилата (60ºС). Това позволява използването на термочувствителни материали при печат.

Латексовите мастила Ricoh издържат на слънчева светлина и на влажност до две години, а при ламиниране на продукта до три – пояснява директора по развитие на бизнеса на компанията в Европа GrahamMoore. При печат с допълнителното бяло мастило, цветовете се получават ярки независимо от носителя, включително при прозрачни и тъмни материали използвани при външната реклама. Оранжевият и зеленият цвят пък позволяват съществено да се разшири цветовия охват“.

Благодарение на пиезоелектрически мастиленоструйни печатащи глави, принтерите Ricoh Pro L4160 и Ricoh Pro L4130 могат да печатат едновременно с капки в три размера, като най-малкият размер на капката гарантира плавна цветова градация и ясни граници на изображението. Системата за непрестанно подаване на мастилата позволява допълнително да се повиши производителността на принтера.

Източник: www.ricoh-europe.com
Преведе: Радина Дойнова

Интернет портал за печатни технологии.