Стратегическо партньорство между Komori и Highcon

1138
Стратегическо партньорство между Komori и Highcon

Komori ще предлагат довършителните решения на Highcon на европейския пазар. Сред тях е и дигиталното довършително решение Euclid III.

 

Стратегическо партньорство между Komori и Highcon

 

Komori Europe Corporation и Highcon Systems Ltd. сключиха стратегически договор за партньорство по отношение на продажбите. Komori Europe е в процес на инсталиране на дигитална машина за рязане и биговане Highcon Euclid III в графичния център на Komori в Европа в Утрехт, Холандия и ще продава цялата продуктова линия на Highcon във Франция, Италия, Великобритания и Холандия.

Цифровите довършителни решения на Highcon са перфектно допълнение към гамата офсетови преси на Komori. Те са съвместими с новата Impremia IS29 – листова UV мастиленоструйна печатна система с формат B2. Решенията на Highcon премахват забавянето в книговезването, като драматично намаляват времето за подготовка и позволяват бързо превключване между поръчките. Освен това, те осигуряват допълнителни опции за дизайна с възможността си за рязане в нестандартна форма, гравиране, персонализирано и изрязване. Очаква се скоро възможности да бъдат разширени и с Web-to-Pack решение за онлайн създаване на опаковки.

„Щастливи сме от това партньорство, което подчертава отдадеността на Komori да подкрепи клиентите си в развитието на успешни бизнес модели, които използват както офсетов, така и дигитален печат, от концепцията до крайния продукт. Убедени сме, че европейските ни клиенти ще могат да се възползват от съчетанието от възможностите на нашите две компании, което ще им помогне да предложат иновативни решения и по-кратко време за излизане на пазара,“ каза Peter Minis, маркетинг мениджър на Komori Europe.

Jens Henrik Osmundsen, вицепрезидент на глобалните продажби на Highcon, допълни „Вече имаме няколко общи клиенти и се гордеем, че Komori, със стогодишната си концентрация върху надеждността и качеството, разбират истинската стойност, която нашата технология ще даде на клиентите им, независимо дали в офсета или цифровия печат. Очакваме заедно да разширим клиентската база на Highcon.“

Системата за цифрово рязане и биговане Highcon Euclid III ще бъде демонстрирана на събитие с отворени врати в графичния център на Komori в Утрехт на 4-и и 5-и октомври 2017,

Източник: komori.eu
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.