Сублимационни системи за производство на бели дъски, меню-бордове, интериорна декорация и персонализирани мебели.

4756
Spread the love

Сублимацията е много повече от трансфер върху полиестерен текстил и фото/рекламни сувенири!
Обикновено сублимационната технология се свързва с текстилното производство (основен потребител) и популярнитеперсонализирани фото и рекламни сувенири – чаши, фото-панели,възглавнички, чанти и т.н.

Възможностите на тазитехнология са много по-широки всъщност.
Подходящото оборудване и консумативи, в съчетание с правилнитематериали, пригодени за декорация чрез сублимационен трансфер могат дасъздадат бизнес-възможности, несъпоставими с първоначално необходиматаинвестиция. А когато и към това се добави изключително краткото времеза усвояване на технологията, ясно става, че дори и до моментаинтересите Ви да не са били в тази сфера, тя не бива да се игнориралекомислено.

Материалите ChromaLuxe/Unisub се предлагат освен като различни готовиизделия, така и като листов материал, с размери от 1200 х 600 мм до1200 х 2150 мм. MDF, HDF, стомана,  алуминий, пластмаса FRP,листове от фенолна смола.
От тях, с помощта на широкоформатен сублимационен принтер,сублимационни мастила и хартия, и професионална термопреса могат да сепроизведат множество продукти с широко приложение в бита и бизнеса.

inline_250_https://printguide.info/images/cl_title-bar.jpg

Едно интересно приложение на сублимационната технология е възможносттаза произвеждане на разнообразни по размер и приложение „бели дъски“. Отмалки графици за домашните задължения на всеки член от семейството(представен със снимката си върху малко магнитно панелче), през графициза дежурства в болници, за работни смени  във фирмите, затекущи задачи в офиса, до табла за изясняване на тактическата схема нафутболния/баскетболния/волейболния и т. н. отбор и до дъски запровеждане на обучение на ученици, заместващи обичайната „черна дъска“.

inline_208_https://printguide.info/images/PatRoom.pnginline_858_https://printguide.info/images/manufacturing01.png

Материалът, от който обикновено се произвеждат белите дъски сперсонализация, обикновено е стомана с едностранно нанесеносублимационно покритие и допълнително „dry-erase“ покритие, коетоосигурява продължителен живот при употребата с маркери за бяладъска. 

Технологията по декориране е елементарна:

  • Дизайн
  • Отпечатване с широкоформатен сублимационен принтер, напр.Epson Stylus Pro 7700/9700 с мастила Sawgrass SubliM, върху специалнасублимационна хартия, която да гарантира фини детайли и равномернифонове.
  • Трансфериране – хартията се поставя с лице към панела(преди това, разбира се се премахва предпазното фолио от панела),фиксира се с лепенки, за да не се размести и се притиска в термопреса сподходящ размер (напр. TRANSMATIC TM120, TM150, TM 140 (с една маса)или TM 162, TM 354 (с две маси)) за около 1 минута на 180 градуса.
  • Премахва се трансферната хартия бързо и след като изстине2-3 минути, изделието е готово! Няма нужда от лакиране, ламиниране,каширане и т.н. операции, изображението е влезло навътре в покритието ие устойчиво на разтворители, белина, почистващи препарати, вода инадраскване, дори и на нагряване!

И още нещо – изглеждастрахотно, с наистина фотографско качество! Нищо общо с UV принтер илиситопечат!

Друг интересен тип продукти са Меню-бордовете – те всъщност са вид“бели дъски“, но със специфична за ресторантите и кафетата декорация,понякога дори са с черен или друг тъмен фон, противно на обикновенитебели дъски. В този случай се използват специални маркери, които пишат спокривно мастило, което се вижда чудесно на тъмен фон. Меню-бордоветесе изработват от MDF, HDF, FRP (fibre reinforced plastic), алуминий истомана, в зависимост дали ще стоят отвън или вътре, както и отфункционалните и естетически потребности.

inline_922_https://printguide.info/images/restaurant11.pnginline_957_https://printguide.info/images/restaurant12.pnginline_916_https://printguide.info/images/restaurant03.png
(наснимките: меню-бордове)

Интериорната декорация е следващото доходоносно приложение насублимацията – от голямоформатни фото-панели, предназначени да заместяттипичните фото и файн-арт разпечатки, до MDF/HDF/ALU ламперии,имитиращи реални или въображаеми текстури или предлагащи съвсемабстрактен дизайн.

Изключителната здравина и дълговечност на покритието и разновидноститему – гланц, мат, бяло, прозрачно – гарантират отличната визия накрайния продукт и удовлетворението на клиента.

А възможността да се направи дори един брой мостра за одобрение отклиента или просто за да се види как стои „на живо“, която мостра дабъде на същата себестоност, както и всяка единица от работния тираж,при това със срок „за вчера“, освобождава въображението на интериорнитедизайнери.

inline_351_https://printguide.info/images/beach.jpg
(наснимката: интериорен панел)

Едно от най интересните приложения е персонализацията на мебели – билотабли за детско легло, вратички на гардеробче или кухненско шкафче,рекламен щанд за промоции или презентации, или уникален декор на маситев заведението. Впечатляващото фотографско качество на изображенията,усещането за дълбочина и обем, което гланцовото покритие дава,комбинирано с високата устойчивост на светлина, вода, домакинскипрапарати, нагряване, надраскване и изцапване създават неповторимотоусещане за „Premium“ продукт. И то продукт, който може да бъдеизработен само в една, единствена уникална бройка, за един уникаленклиент, така, както той си го е представял!

Обикновено за производството на мебели са използват MDF и HDF плоскостиот 3 до 25 мм, но всички останали материали от асортимента наChromaLuxe/Unisub са приложими, според виждането на дизайнера.

inline_89_https://printguide.info/images/Table_Toma_Prelg.jpg

inline_835_https://printguide.info/images/TS-74M.jpgFACTOR.BGе единствен официален вносител на материалите за сублимацияChromaLuxe/Unisub, сублимационните мастила Sawgrass SubliM ипрофесионалните термотрансферни преси и каландри TRANSMATIC.

В зависимост от размерите на изделията, които ще се изработват,професионална сублимационна система, включително принтера итермопресата може да бъде вместена в бюджета на всяка фирма. Ценитезапочват от 4000 Евро за пълен комплект, включително принтер с ширина61 см и термопреса с ръчно затваряне 50 х 74 см.

inline_137_https://printguide.info/images/34_Epson-Stylus-Pro-9700.jpg

(наснимките: Epson 7700/9700, термопреса TRANSMATIC)

За подробни оферти и спецификации на машините и материалите:
info@factor.bg
0899 878319
екипът на FACTOR.BG

Биографична информация