Събитие на MBO събра хиляди посетители

415
Събитие на MBO събра хиляди посетители

MBO проведоха събитие с отворени врати в Опенвайлер, Германия, с голям брой вълнуващи нововъведения. Над 380 гости от цяла Европа се запознаха с последните новости в довършителната технология.

Изложението показа новият робот за подреждане и прехвърляне на продукцията MBO CoBo-Stack и софтуера за планиране и анализ MBO Datamanager 4.0. Компаниите партньори Bograma, Baumann Medianetics, Printplus, Universal Robots и akf bank също представиха решенията си.

 

Събитие на MBO

Посетителите показаха силен интерес към MBO CoBo-Stack. Гъвкавостта му беше демонстрирана чрез включването му в три различни производствени линии. Досега се налагаше продукцията да се подрежда на палети ръчно. Сега роботът извършва тази дейност прецизно и ефективно. За разлика от други роботи, CoBo-Stack не изисква защитни системи като прегради или фотоелектрически сензори и е компактен и мобилен. Позиционирането и преместването му отнемат само няколко минути. Машината е разработена съвместно с Universal Robots.

Всички довършителни линии на събитието бяха свързани с MBO Datamanager 4.0. Посетителите можеха да следят статуса на машините в реално време. Те видяха и интуитивната работа със софтуера, например като сами задават операцията за сгъване на продукцията, която беше директно изпълнена от машините в залата.

MBO Datamanager 4.0 беше свързан директно със системата от по-високо ниво MIS Printplus DRUCK на швейцарската софтуерна компания Printplus AG. Иновативният професионален софтуер за графичната индустрия оптимизира взаимодействието между различните отдели в печатници и компании за довършителни дейности. Това включва процеси от приемане на поръчката до логистиката.

 

MBO Datamanager 4.0

Baumann Medianetics представи два софтуерни продукта за управление на сложни поръчки за печат, с възможност за интегриране с всевъзможни системи и управление на файлове за печат.
Други акценти на събитието включват нова система за разролване MBO UW23 и динамичния перфоратор MBO DPS60. И двете системи са изключително компактни. Зая пръв път беше представена и MBO KT90 маса, която позволява системи, които досега трябваше да са разположени линейно да се позиционират под ъгъл от 90 градуса, което пести пространство в довършителните цехове.

 

Bograma BSR 550 е ротационна щанца, предназначена за ефективно производство на малки и средни тиражи. Тя е подходяща за щанцоване, частично щанцоване, преге и перфориране на широка гама продукти. На събитието MBO демонстрира как е възможно производство на широка гама продукти с лесна смяна на инструмент. 

Bograma BSR 550

 

Източник: пресинформация на MBO
Текста написа: Мартин Новев 

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.