Събитие с отворени врати на Muller Martini в новия технологичен център на компанията в Маулбург

2154
Събитие с отворени врати на Muller Martini в новия технологичен център на компанията в Маулбург

Посетителите чуха интересни изказвания на специалисти, съчетани с демонстрации на VSOP 850 и Concepta

Muller Martini има две причини да празнува с гостите си от целия свят на събитието си с отворени врати в Маулбург, Германия. Първата е петдесетата годишнина на Muller Martini Printing Presses GmbH, а втората откриването на новия технологичен център за печат. Големият брой посетители имаха двойна възможност да се информират – те не само видяха на живо в действие ролни печатни машини VSOP 850 и Concepta, но получиха възможност да присъстват на изказвания от специалисти.

 

 

Вярваме в успеха на офсетовата технология в печата на хартия и фолио,“ подчерта Bernd Sauter, изпълнителен директор на Muller Martini Printing Presses GmbH, във встъпителното си слово. „С комбинацията от офсет, флексо, ротогравюра и ситопечат, както и перфорация с щанцоване и пробиване на дупки, навиване на готовата продукция на рола, модули за рязане и сгъване, контрол на регистъра, видеонаблюдение и UV сушене, Muller Martini предлага най-много автоматизирани процедури в една машина. Защото сме сигурни за офсета, ние инвестирахме и в новия си технологичен център за печат и осигурихме оптимални условия на клиентите за изпробване и обучение на площ от 900 кв. м.“

 

Световна премиера на спектралната система за контрол на мастилата с затворен цикъл

Сред многото гости, нетърпеливи да станат част от събитието с отворени врати, беше Juan Espinosa, който беше дошъл специално от Мексико Сити. „Гъвкавите опаковки са основният ни бизнес от много години, затова исках да придобия представа за това техническо произведение на изкуството,“ коментира генералният мениджър на Galas de México S.A. „Ние използваме и трите технологии в дейността си – флексо, дълбок печат и офсетов печат. По отношение на офсета, освен печата на фолио, особено ме заинтригува бързата смяна на размерите, демонстрирана на събитието, защото малките тиражи гъвкави опаковки също са основна тема за компанията ни.“

Muller Martini показа колко бързо могат да стават промените на размера на безкрайно гъвкавата ролна печатна машина VSOP 850 с промяна от печат върху фолио към опаковка за сок. Това предизвика интереса на професионалистите в печата. Компанията показа и нова спектрална система за контрол на мастилата със затворен цикъл. Тя е единствената подобна система за печат върху фолио в света.

Заради честите смени на поръчките и ниската цена на подготовка, аз вярвам силно в офсетовата технология,“ каза д-р Wilfried Jud, временен управител на Südpack, компания , която специализира в термофорни опаковки за месо и сирене, които могат да се отварят и затварят многократно. Компанията е базирана в Оберхаузен, Германия. „Затова исках да получа информация за най-новите тенденции при гъвкавите опаковки на отвореното събитие. Muller Martini показа убедителни доказателства, че офсета е идеалната технология за средни тиражи.“

 

 

Дългосрочно впечатление

Освен представянето на живо на VSOP 850 и Concepta, посетителите се възползваха и от възможността да проведат задълбочени разговори с експертите на Muller Martini. „Силно предпочитам да отида на подобно събитие в завода на производителя на машините, а не на търговско изложение,“ натърти д-р Wilfried Jud. „Защото събитието с отворени врати оставя по-дългосрочно впечатление.“ Volker Engelmann, ръководител на Bebo Print Patent GmbH в Бремервьоде, Германия, се съгласи с този възглед: „Проведох много интересни дискусии с експертите на Muller Martini, за които има значително повече време, отколкото на изложение. Това позволява разглеждане на технологията в по-големи детайли.“

 

Вълнуващи разговори със специалисти

Към това трябва да се добави, според Volker Engelmann, интересното съчетание от представяне на машини и изказвания на специалисти. Сред тях са д-р Alexander Kalisch (експерт във FABES Forschungs-GmbH за анализиране и оценяване на процеса по дифузия), Heinz Schweiger (директор на изследванията на мастила за печат в производителя на мастила Zeller+Gmelin) и Thomas Ullrich (независим консултант) Те споделиха задълбочена информация за процеса по миграция в опаковки, които са в директен контакт с храна във вълнуваща дискусия, организирана от Bernhard Brandstätter, мениджър по продажбите на решения за опаковки в Muller Martini за Източна Европа.

Javier Marina, търговски директор на CPM Internacional S.A., в Мадрид, разказа как компанията е разширила пазарната си позиция в сферата на гъвкавите опаковки за хранителната и козметичната индустрия чрез въвеждане на офсетовата технология преди 8 години. Xavier Marina каза „Винаги казвам на клиентите ни: защо да плащате повече за цилиндри, отколкото за опаковката?“, за да подчертае довода си в полза на офсетовия печат от гледна точка на по-ниската цена на подготовката.

 

Представяния на компании партньори

Neil Gregory, началник на производството на Achilles Papierveredelung GmbH в Целе, Германия, представи разнообразни довършителни решения за иновативни опаковки от хартия и фолио. Achilles имаше собствен щанд в Маулбург, както и още 20 компании, партньори на Muller Martini. Тези презентации дадоха на посетителите на отвореното събитие задълбочена информация в областта на подготовката за печат, автоматизацията, сушенето, контрола върху печата и системите за следене на качеството, довършването, материалите за печат и консумативите.

 

Източник: пресинформация на Muller Martini

Превод: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.