Съвместно предприятие на Burda Druck GmbH и Klaus Heist

1877
Съвместно предприятие на Burda Druck GmbH и Klaus Heist

Две нови влагащо-шиещи машини Tempo 220S за повишаване на конкурентоспособността на компанията предлагаща дълбок печат в Нюрнберг

Tempo 220

 

Burda Druck GmbH и Klaus Heist са създали съвместно предприятие за довършителни операции в предприятието на Burda в южния германски град Нюрнберг. Списанията, книгите с меки корици, каталозите за поръчки и вестникарските вложки отпечатвани там ще бъдат книговезвани с помощта на две високопроизводителни ВШ машини Tempo 220 от Muller Martini.

Партньорите в компанията се стремят да повишат конкурентоспособността на новосъздаденото съвместно дружество предлагащо дълбок печат, наречено Burda + Heist Binding GmbH, което ще създаде около 30 нови работни места. Инвестицията включва две високопроизводителни шивачки Tempo 220, всяка с по шест захранващи устройства, лепачно устройство и стакер Robusto, и две машини за влагане Integro при скорости до 22 000 копия на час.

Tempo 220 е правилната книговезка машина за нашите изисквания в този сегмент“, казва собственикът на фирмата Klaus Heist, който разчита на същия модел машини от Muller Martini в двете си фирми HeiRa в Гернсхайм и H+B в Мьонхенгладбах. „Tempo 220 не само превъзхожда със своята висока производителност при обработката на сложни продукти, но и дава много различни възможности за отваряне на печатните коли с преден и заден отстъп при сгъването.. Освен това, с помощта на допълнително устройство могат да бъдат прикрепяни широка гама рекламни продукти и карти.“

Двете машини Tempo 220 в момента се монтират в Нюрнберг и ще започнат работа през януари.

Повече за Tempo 220 вижте тук.

 

Източник: Пресинформация на Мюлер Мартини
Преведе:  Мария Шабанска

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.