Създаване на 3D обекти от хартия с Highcon Shape

2101
Създаване на 3D обекти от хартия с Highcon Shape

Хартията и картонът са нашите любими материали за работа и днес вече има нов метод за използването им. На drupa бе представен прототип за създаване на 3D обекти от хартия и картон – Highcon Shape.

Highcon Shape

 

Той позволява използването им в областта на модата, изкуството и дори строителството. Очаква се работеща машина да бъде представена на следващото изложение в Дюселдорф през 2020 година.

 

мода Highcon Shape

Въпреки, че е препоръчително да се използва картон, тъй като това намалява чувствително времето за производство, качеството на използваната хартия и довършителните процеси са без значение за качеството на крайния продукт от Highcon Shape.

 

Проектирането и изработването на мебели или други обекти от хартия се превръща в лесен процес, като новата машина съчетава предимствата на Hihcon Beam и Highcon Euclid в един по-достъпен и компактен размер.

 

поставка за вино от хартия

На drupa компанията избра да покаже възможностите на Shape чрез набор от богато украсени рокли, създадени от хартия. На щанда също така бе показана и поставка за вино с височина 1.4 метра, направена от 2400 слоя. Времето за производство на подобен продукт отнема 45 минути. Преди дори да достигнете изложбената част на компанията, на северния вход на drupa Cube /зала 6/ бе разположена арт инсталация от хартия на тавана. За разлика от други машини в този сегмент, Highcon Shape минимизира отпадъците и може да създаде няколко слоя от един лист хартия или картон.

Вижте още за Highcon Shape:

Вижте пример за книга, произведена с Highcon Euclid II:

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.highcon.net

Антон Даскалов
 | Website

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/