Сътрудничество в областта на 3D печата между Xaar и Materialise

1132
Сътрудничество в областта на 3D печата между Xaar и Materialise

Xaar обяви, че ще предлага софтуер за 3D печат от Materialise, Materialise Magics и Materialise Build Processor, заедно с някои от решенията си за адитивно производство. Това значи, че клиентите ще могат да организират адитивното си инкджет 3D производство само от един доставчик.

3D печата

 

Materialise има над 25 години опит в 3D печата с гама софтуерни решения и услуги за 3D печат, а Xaar осигурява мастиленоструйната технология, използвана в адитивното производство. Доказаното решение Materialise Magics е софтуер за подготовка на файлове за адитивно производство. Той позволява на потребителите да правят своите 3D модели годни за печат чрез различни интелигентни функции за оптимизиране на структурата.

Standard Image Build Processor на Materialise осъществява връзката между 3D софтуера и мастиленоструйните машини за 3D печат. Той комуникира с Materialise Magics и трансформира подготвените 3D в специфичния формат на инкджет машината. Процесът по трансформацията е описан в профили и може с лекота да бъде адаптиран към всяка мастиленоструйна технология за 3D печат с помощта на редактор, който е лесен за употреба от потребителите. Build Processor позволява на потребителите да генерират многоканални формати и такива с няколко преминавания, което позволява на потребителите да изграждат сложни стратегии за печат. Усъвършенстваните методи за запълване позволяват на потребителите да запълват зони за печат с мотиви по техен избор и така да извлекат най-доброто от мастиленоструйния 3D принтер.

„За нас е чест да си сътрудничим с лидера в софтуера за 3D печат Materialise, за да осигурим на клиентите си фантастичен и цялостен набор от възможности,“ коментира Neil Hopkinson, директор на 3D печата в Xaar. „Съчетаването на печатните системи на Xaar и софтуера на Materialise дава на клиентите ни лесен достъп до най-добрите в класа технологии и безусловно ще им позволи много по-лесно и бързо внедряване на системи за 3D печат.“

Източник: пресинформация на Xaar
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.