Текстилен принтер с Know How от LaMeccanica и inkjet технология Kyocera

2398
Текстилен принтер с Know How от LaMeccanica и inkjet технология Kyocera
Spread the love

Италианският производител на текстилно оборудване LaMeccanica добави към своята серия дигитални принтери за директен печат на текстил още една машина в индустриалния клас.

QualiJet Fox използва най-бързите за момента глави Kyocera KJ4B-0300 с 2,656 дюзи всяка.

Принтерът отговаря на търсенето във входния клас индустриални дигитални машини за печат на плат. Позволява 8-цветен печат на всякакви материи от разтегливи или не платове с производствени скорости.

Главите с физическа разделителна способност от 300dpi и 2 канала са за мастила на водна основа и предлагат променлив размер на капката между 5 и 72 pl. Те постигат 16 нива на сивото с едно изстрелване, което като резултат дава много по-добра детайлност и в същото време наситеност, отколкото масово използваните DX4, DX5 или DX7 глави.

За безпроблемен печат производителят е предвидил автоматични цикли на проверка и почистваща станция в случай на необходимост.

Машината има отворена система за водно базирани мастила от всякакъв тип, сертифицирани от Kyocera. Това позволява използването на реактивни, киселинни, дисперсни мастила и респективно печат на материи като памук и целулоза, коприна и полиамид, полиестер или всякакви платове с универсални пигментни мастила за текстил.

Източник: Адком

Биографична информация