Технологични иновации в щанцоването от Rollem

1260
Технологични иновации в щанцоването от Rollem

Новият клас флексо-магнитни ротационни щанцоващи машини (IS5 и IS7) от Rollem предоставят допълнителни възможности на пазара за листов печат, малки тиражи етикети, опаковки и пощенски приложения.

 

Подготовките се правят за минути, а скоростта им на работа достига до 5000 листа в час. Почти неограничено е портфолиото от продукти, което може да се произведе с тях: етикети, сгъваеми картонени опаковки, папки за презентации, магнити, POP дисплеи, поздравителни картички, карти за събития и много други.

Моделът IS5 е с максимален работен размер на субстратите до 38/51 см и един работен цилиндър. Дълбочината на прорязване се регулира опростено, в зависимост от дебелината на използваните медии. Стандартно моделът е оборудван с въздушна система за подаване на листата и регистрационна система за движението. Като допълнителен модул се предлага устройство за премахване на отпадъчната част след изрязване, което позволява бъдеща преработка, като сгъване и лепене. За последните се предлага модул, който може да бъде комбиниран с модела IS5 в поточна линия.

Моделът IS7 позволява работа с медии до формат В2 и два работни цилиндъра – горен и долен. Като допълнителна опция се предлагат специални пръстени, чрез които се променя точката на стабилизиране и по този начин се предотвратява изместване при рязането, например при дълги прави линии. Също както и при по-малкия модел, и за IS7 се предлагат допълнителните модули за премахване на отпадъците, сгъване и залепване. Може да видите как всички те работят в една поточна линия в следващото видео:

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.rollemusa.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/