Технологията RFID завоюва ритейл индустрията

2606
Технологията RFID завоюва ритейл индустрията

Двадесет от тридесетте най-големи ритейл компании в САЩ използват маркери с радиочестотна идентификация (RFID).

RFID маркери

Тази информация е била изнесена по време на кръгла маса, проведена от Avery Dennison в рамките на ежегодната конференция на Националната федерация на ритейлърите в САЩ.

В рамките на кръглата маса са се изказали водещи експерти от RFID индустрията, включително вицепрезидентът на Avery Dennison, Francisco Melo и основателя на изследователския център RFID Bill Hardgrave.

„Ние виждаме, че значителна част от ритейлърите по целия свят тестват или вече използват технологията RFID, е коментирал Melo.  Това е свързано с ефективността на радиочестотната идентификация и възможностите и да повиши качеството на инвентаризацията и лесното внедряване“.

„Двадесет от известните големи ритейлингови компании в САЩ така или иначе вече използват RFID маркери и ако вашата компания не е в това число, значи тя е сред изоставащите. Това би трябвало да ви безпокои“ -е казал Hardgrave.

„Използването на RFID помага за повишаване на обема на продажбите и подобрява нивото на обслужване на потребителите – е коментирал Pam Sweeney вицепрезидент на веригата Macy’s. Колкото по-активно използваме тази технология, толкова повече преимущества виждаме в нея. Затова призовавам и другите ни колеги да се присъединят съм нас“.

Източник: news.averydennison.com
Преведе: Радина Дойнова

Технология RFID е базирана на радиочестотна връзка между т.н идентификатор, който може да е етикет, карта, стикер или др. и четящо устройство. Идентификатора съдържа уникална информация, която може да бъде прочететена от разстояние от четящото устройство.  RFID технологията е интересна и за печатниците, тъй като има разработени специални печатни технологи(дигитални), с които някои от видовете идентификатори могат да бъдат бързо и лесно произвеждани. Приложенията са най-разнообразни, като това за търговията на дребно(ритейл индустрията) посочено в материал е едно от тях.

Интернет портал за печатни технологии.