Трайни и непрозарачни, GUV бели мастила

1774

Световният лидер при широко-форматните дигитални принтери Gandinnovations, представи новите UV бели мастила с висока плътност, които позволяват нанасяне върху всякакви цветни материали както и добър, плътен бял цвят на един пас.

Това ново бяло мастило много добре прилепва към различни повърхности, като пластмаса, PVC, акрил и дори към „по-екзотичните“ повърхности като метал, кожа и много други. Също така бялото мастило на GUV (Gandi UV) може да се използва като „чист цвят“, за да може да се акцентира върху различни части от повърхността ,върху която се печата.

Новият продукт на Gandinnovations е произведен по специална формула, като не позволява на мастилото да се напуква дори и при огъване на материала на 360?. Това дава възможността да се използва за много приложения. При производството на мастилото са използвани специални бели пигменти, за да може мастилото да издържа на външните атмосферни условия без избледняване и напукване. Също така новото мастило от Gandinnovations е произведено без солвент, за да е безопасно за използване и да не замърсява околната среда.
Мастилото дава отлична адхезия към различните плоски материали и съставките, които са използвани позволяват максимално насищане с пигменти като в същото време остава с размер на частиците в диапазона под един микрон
Фирма Gandinnovations допълва своето UV портфолио с принтери за печат върху плоскости Jeti 1224, които са с 1.22 м. и 2.44 м. печатаща площ, Jeti 2030 X-2 е с печатаща площ 2 x 3 м., а Jeti 3150 X-2 е с печатаща площ 1.52 x 3.05 м.. Машините печатат с 300, 600, 800 или реални 1200 dpi (2400 apparent) с обем на капката 30pl или 50pl. Максималната дебелина на материалите е 5 см, а вакуумните маси могат да поддържат в зависимост от размера до 3 самостоятелни зони.

Източник: Адком

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.