Трансфер на текстилни фолиа с ClearFlex

4069

С помощта на ClearFlex(прозрачен флекс) може да се трансферират текстилни фолиа без да се използва технологията на сито печат.

Подходящ е за изработване на къси серии дори и на единични бройки.

Трансферирането става в две стъпки.
1. Изрязва се например на плотер от ClearFlex огледален образ и се прехвърля върху текстила с междинен до висок натиск на пресата при температура 170 °C  за 10 секунди.

ClearFlex            ClearFlex
На снимката: Изрязан ClearFlex                                            На снимката: Премахване на полиестера

2. След премахване на полиестера, текстилното фолио се поставя на трасферирания вече върху текстила ClearFlex и се натиска за 10 секунди на 170 °C. След като изстине напълно фолиото може да бъде отстранено.

текстилно фолио            ClearFlex
На снимката: Поставено фолиото върху ClearFlex        На снимката: Резултатът след премахване на фолиото

ClearFlex е подходящ за памук, полиестер и миксиран текстил. Не е подходящ за найлон и промазан текстил. Устойчивостта му на пране е не повече от 40 °C.  Необходимо е да се използват само препарати без избелители киселини или окисляващи агенти.

Допълнително се предлагат различни цветове текстилни фолиa: злато, сребро, различни други цветове и холограми.

Продуктът се предлага от Евроинкс.

Евроинкс
гр. София, 1517, ул. 545, №5
тел. 02/ 957 17 92; 02/ 427 83 49
факс: 02/ 957 172; 0882/ 128 519
www.euroinks.net

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.