Три нови модела на Ocе за ролен монохромен мастиленоструен печат

2147

Océ Jetstream са най-компактните машини в своя клас (заемат площ – 27 m2) и са предназначени за все по-разширяващия се пазар на дигитален печат на книги.

Клиентите на компания могат да избират от три модела с различни скорости на печат:

• Océ Jetstream 2300 mono: 100 м / мин (2020 г. A4/min);
• Océ Jetstream 3300 mono: 150 м / мин (3030 A4/min);
• Océ Jetstream 4300 mono: 200 м / мин (4040 A4/min).

И трите машини печатат с пигментни мастила върху ширина на ролата 762 mm. Печатаемото поле е 749 мм, а максималната резолюцията на печат 1200 DPI. Операторът има възможност да определи размера на капките, като с това регулира качеството и консумацията на мастило на отпечатаното изображение. Машините работят с ниска консумация на мастило, което дава възможност довършителната обработка на отпечатаната хартия да се извърши веднага след печат.

Друга особеност на новите модели Océ Jetstream е намаленото количество отпадъчна хартия неизбежно получаващо се при ролните машини при спиране и рестартиране.

Една от областите на приложение на новите монохромни машини Océ Jetstream е все по-разширяващия се пазар за дигитален печат на книги. Естествено машините могат да бъдат използвани и за производството на  вестници.
Océ Jetstream печата рола към рола, но към нея могат да и бъде добавена допълнителна онлайн линия за довършителна обработка за производство на книги или вестници.

Océ вече приемат поръчки за новите модели, като приблизителното време за доставка е от 4 до 6 месеца. Първата инсталция вече планирана за второто тримесечие на тази година.

Източник: oce.com

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.