Три успешни истории на клиенти на Мюлер Мартини

737
Три успешни истории на клиенти на Мюлер Мартини

Впечатляващи обеми и производителност на фирми в Европа с оборудването на Мюлер Мартини.

 

Петият FlexLiner за четири години
За обработката на 2 ,240 милиарда брошури през 2018 година
Благодарение на непрекъснатия растеж на бизнеса си с листовки, Prospekt Versand Service GmbH (P.V.S.) пуска в експлоатация петия си FlexLiner.

С инсталирането му през март 2019, в помещенията на компаниятав унгарския град Sopron вече има единадесет операционни системи за влагане на Мюлер Мартини.

1,488 милиарда брошури през 2014 г., 1,690 милиарда през 2015 г., 1,870 милиарда през 2016 г., 2,050 милиарда през 2017 г., 2,240 милиарда през 2018 г. – броят на брошурите, обработени от P.V.S. за клиенти в няколко европейски страни, е насочен само в една посока – нагоре. „Листовките са популярни, защото се доставят безплатно в домовете, често остават в дома няколко дни, обикновено се четат от няколко души и различните оферти могат лесно да бъдат прочетени и сравнени, докато се пие кафе – без да е необходимо да се включва електронно устройство “, обяснява управляващият директор на PVS ErichRomano, описвайки модела за успеха на компанията.
 
Това се дължи не на последно място на съвременния производствен процес с високо автоматизирани системи. В момента в Sopronсе използват десет машини за влагане на Muller Martini, разположени в близост до австрийската граница: четири FlexLiner-а, три BiLiner-а, два AlphaLiner-а и Integro. Петият FlexLiner влезе в експоатация през март. „Технологията на нашите FlexLiner-и наистина е доказала себе си и аз съм напълно доволен от тях. Затова има смисъл отново да се разчита на този модел на влагане“, казва ErichRomano, обосновавайки последното си инвестиционно решение.

 

Bonacia и дуото биндер Vareo и тристранен нож InfiniTrim
Bonacia, която се намира в английския град Уудстън, Питърбъро и отпечатва всички свои продукти дигитално, оптимизира процесите си за производство на меки и твърди корици, като инвестира в дуото, състоящо си от биндер Vareo и тристранен нож InfiniTrim.

„Bonacia е силата зад печата!” – с това мото компанията за дигитален печат, основана през 2005 г., се управлява от група млади хора и в нея работят 95 души. Бързо създава добър имидж за себе си, заради производството на иновативни продукти. Повечето от поръчките на компанията са в ултракъси тиражи, започващи от само едно копие за заглавие. Поради тази причина за Bonacia е от съществено значение автоматизирането на строг и непрекъснат производствен процес от печатната машина до разпространението, който да е възможно най-автоматизиран. „Имаме четири дългосрочни цели“, казва директорът по производството CarlWhitelock: „Намаляване на извънредния труд, намаляване на времето за смяна на формати, намаляване на ръчните намеси и намаляване на разходите за произведен екземпляр“.

 

Vareo/InfiniTrim: Ултимативното решение
За да произвежда ултракъси тиражи в областта на меките корици по-ефективно, компанията Clays, разположена в Bungay (Англия), ще инсталира отличната комбинация между Vareo и InfiniTrim тази пролет.

„С разширяването на нашето производство на книги по поръчка, броят на тиражите с малки количества също нарасна, затова ние се нуждаем от високо автоматизирани и усъвършенствани машинни решения, които да ни позволяват да произвеждаме ефективно“, казва IanSmith. „Благодарение на работния процес с баркод можем да произвеждаме дори книги в едно копие чрез Vareo и InfiniTrim без ръчна намеса.“
 
Според оперативния директор на Clays, инлайн дуото е най-доброто решение за изпълнение на малки работни поръчки, включително с тиражи от дори едно копие, без да се губи време за подготовка. „Въпреки, че нашето оборудване за лепилно скрепване се променя сравнително бързо, то все още отнема много време за производство. Vareo и InfiniTrim ще ни позволят да произвеждаме по-голямо разнообразие от продукти по-ефективно.“ 

Основана преди повече от 200 години, Clays, която се намира в Bungayв Suffolkи има около 700 служители, произвежда повече от 150 милиона книги всяка година на своите единадесет системи от MullerMartini, включително продукти с меки и твърди корици. Тиражите варират значително – от книги с меки корици само с 20 копия на заглавие до книги с милиони копия.

 

За повече информация: Мюлер Мартини

За контакт: Дишков Трейдинг

 

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.