Убий микробите с антибактериален печат

2643

Британската компания Quantum-U.V. Technologies твърди, че предлага услугата антубактериален печат с новозакупения си широкоформатен плоскопечатен UV принтер 2030FRK UV Flatbed.

антибактериален печатСъгласно договора си с друга британска компания Premier Finishes, Quantum придобила пълните и ексклузивни права за разработване на мастила, съдържащи и Hygienilac – изключително ефективна антибактериална добавка, която може да унищожи до 99,9% от всички известни микроби.

Самата добавка Hygienilac  не е нещо ново. Тя се влага в производството на мебели, пластмасии, текстил и др. За първи път обаче се използва в печата и както твърдят от Quantum, без ни най-малко нарушаване на качеството на печат.

В Quantum смятат, че новият печат ще представлява интерес за клиентите на печатна продукция в областта на здравеопазването, хранителната промишленост и други. Вече са получени поръчки за печат от британски супермаркети.

Засега Quantum си създава клиентела във Великобритания, но вече се разработват аналогични антибактериални мастила за международния пазар.

По материали на: www.printdaily.ru
Написа инж. Васил Станев
 

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в Украйна. Създал първата матура по полиграфия в България, която се зачита за прием в специалност "Полиграфия" в ХТМУ София. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Отскоро е назначен за преподавател в Националната професонална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска и украинска поезия и сърфира в социалните мрежи.