Универсално UV мастило от hubergroup

2499

Hubergroup представи ново универсално офсетово UV мастило NewV maxX. Компанията е успяла да направи новата формула така, че е подходяща за употреба не само върху хартия и картон, но и върху материали, които не попиват.

NewV maxX

Много от листовите печатните машини, които използват UV мастила, печатат върху широка гама материали, която включва абсорбиращи хартии и непопиващи филми и фолиа. Това налага често преминаване между различни системи мастила. Това води до високи разходи за съхранение, възможност за объркване и допълнителни проблеми, предизвикани от миенето на машината, както и загубата на време.

Отлични качества за печат, оптимален трансфер, лесна употреба на печатната машина, съчетани с ясно очертана точка, отличават новите мастила. Това се дължи на специално разработена пигмента технология. Тя позволява на мастилата да имат много високо ниво на прозрачност, което ги прави идеални за печат върху метализирани хартии и картони за опаковки.

Адхезията на NewV maxX към различни пластмасови материали като PE, PS, PVC и PP напълно съответства на тази на специализираните UV мастила за печат върху филм. Отпечатъците с NewV maxX могат да се ламинират безпроблемно, както и да се лакират дори с лакове на водна основа като ACRYLAC, или UV лак като NewV. Гамата NewV maxX освен CMYK включва базови цветове по Pantonе и специално бяло мастило, с минимален жълт оттенък и висока плътност.

Източник: cmykdigest.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.