Успешно представяне на Müller Martini на Labelexpo в Брюксел

1401

Ролята на офсетовата технология в печата на опаковки се увеличава.

Müller Martini на Labelexpo в Брюксел

Labelexpo Europe,най-голямото събитие в индустрията за производство на опаковки и етикети, потвърди тенденцията на налагане на офсетовия печат в производството на гъвкави опаковки. Това предвещава успехи за Müller Martini, тъй като компанията е идеално позиционирана в този сегмент с печатните си машини с променлива дължина на печат VSOP и Alprinta V.

„Голям брой посетители и други изложители подчертаха факта, че офсетовата технология играе все по-голяма роля в печата на гъвкави опаковки“, каза Bernd Sauter, управляващ директор на дивизията за печатни машини на Müller Martini.

Ролната офсетова технология има много предимства за производителите на опаковки: по-ниска цена на формите за печат, широки избор от материали за печат и по-малко замърсяване на околната среда. Müller Martini илюстрира тези предимства пред посетителите чрез VSOP и Alprinta. И двете офсетови печатни машини могат да печатат с променлива дължина и предлагат много допълнителни възможности.

Печатните машинни на Müller Martini впечатлиха посетителите

Специалистите от Müller Martini показаха специалните възможности на печатната машина VSOP, която е една от най-впечатляващите в класа си, като използваха неин модел в мащаб 1:3 на павилиона си на Labelexpo. Тя позволява лесна и бърза смяна на размера на печат без демонтаж на втулки. Това означава, че процесът е не само бърз и лесен, но и изключително изгоден, ако се налага често да се печатат продукти с различна дължина.

Ролната печатна машина VSOP е разработена за производство на етикети, гъвкави опаковки и картонени опаковки. Системата за намастиляване на Müller Martini, която е интегрирана в VSOP гарантира първокласно качество на печат.

Вдъхновяващи мостри на етикети и опаковки

Широката гама примери за новаторски опаковки от целия свят привлече посетители на павилиона на Müller Martini. Впечатляващата гама мостри в количка за пазаруване и специалното помещение беше фотографирана много пъти. Посетителите имаха възможността да научат от Müller Martini за специалните етикети и гъвкави опаковки, направени от разнообразни материали чрез печатни машини Alprinta V и VSOP. Те също така получиха вдъхновяващи идеи за нови продукти.

Изложението даде на посетителите възможност да дискутират новите пазари, възгледи и възможности, с които се сблъскват, в приятна обстановка. „Проведохме много интересни разговори на Labelexpo тази година“, каза Sauter, като оценка на представянето на Müller Martini на изложението. „Сега остава само да реализираме идеите на заинтересованите в бранша“.

Източник: пресинформация на Müller Martini
Превод: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.