Флексопечатна машина UTECO ONYX

927
Флексопечатна машина UTECO ONYX

Идеалното решение за изискванията на поръчките и клиентите, които имат печатниците на опаковки в България.

Хората, които гледат флексо печата отстрани, могат лесно да се заблудят, че всички машини за флексо печат са еднакви и разликата в тях е само в марката. Някои могат да решат, че закупуването на утвърдените марки в бранша ще им донесе конкурентно предимство.

Но пазарът в България е всичко друго, но не и стандартен и затова и правилното решение не винаги е стандартното.

Българският пазар на опаковки е различен от този в чужбина
Едва ли това твърдение е нещо ново, но точните разлики са от ключово значение за избора на правилната машина за вашето производство.

 • Тиражите в чужбина стават все по-къси, нашите са ултра-къси по определение – тенденцията за печат на къси тиражи я има навсякъде, но все пак българската индустрия има ограничено производство на продукти като количество и оттам – ограничена нужда от опаковки. Тиражите ни са супер къси и често се налага да предаваме готова продукция, която е по-малко като обем от брака за настройка на машината за нейното производство.
 • Изискванията към качеството са огромни – колкото и да е странно много хора, които имат поглед над пазара в Америка, Европа и Източна Европа, твърдят, че голяма част от продукцията, напечатана в Америка, никога няма да бъде приета в Европа или Източна Европа. Наистина, навсякъде има клиенти, които са ок с “нацапан” материал, пък каквото е – такова, но в България в повечето случаи се гледа и сравнява всяка дреболия.
 • Нашите поръчки са малки и нестандартни – и ние го знаем, и вие го знаете, но не и повечето производители на машини за флексо печат. Дори дадена печатница в чужбина да има много и малки тиражи, тя има голям шанс да специализира в даден вид опаковки, които са сравнително стандартни като размери и изисквания към печата. Например, може да печата предимно чували за храна за животни или памперси. Дори да печата повече типове неща, съществува добър шанс да има достатъчен обем, за да натовари по една машина за всеки отделен тип продукт. В България, за съжаление, не е така – поръчките са разнообразни, с различни размери, изисквания, цветност и изобщо една “шарения” от полиграфически изисквания, която е много трудна за управление.

Тук можем да продължаваме да пишем и да преминем от статия в малка книга, но тенденцията ще е една и съща – поръчките са много малки, разнообразни и трудни за стандартизация. А защо тогава да купувате стандартни машини?

Уникалните предимства на машините на Uteco, които ги правят перфектни за българските печатници
Uteco е лидер в производството на машини за флексо печат . Във всеки един момент в огромните производствени помещения на фирмата има близо 50 машини, които се сглобяват, за да отпътуват към своите собственици.

В последните години Uteco е една от фирмите с най-много продажби на машини за флексо печат в света на годишна база. Да, правилно прочетохте предишното изречение и то показава как фирмата се възприема от печатниците по целия свят.

Но какво е това, което прави машините за флексо печат на Uteco и по-специално ONYX толкова харесвана от всички печатници на гъвкави опаковки и опаковки от хартия?

 1. Огромен избор от стандартни конфигурации – ако не искате да се ровите във всеки детайл и да специфицирате всяка опция, Uteco може да предложи голям набор от стандартни машини за всеки свой модел. Можете да изберете точно тази машина, която би паснала идеално на вашите поръчки. Портфолиото от стандартни решения е много богато и може да избирате брой мастила, ширина на печат, стъпка на печат и още много други готови конфигурации.
 2. Възможност да създадете напълно уникална машина -Искате извеждането и подаването от една страна или едно срещу друго? – Не е проблем; искате печатната секция отляво, или отдясно? – Имате я; Искате нестандартни размери на стъпката на печат? – Готово; Автоматизирано това, от специален материал онова? – Да, да и да. Това е може би най-уникалното предимство на Uteco и това, което ги прави идеални за нашия пазар – всичко може да се специфицира според вашите конкретни нужди.
 3. Използват най-добрите доставчици за всичко – има част, която трябва да се смени или консуматив, чието време е дошло? Отваряте машината и виждате имената на лидерите в производството на всеки елемент. Не само това, ами повечето от тях имат офиси в България и можете да си вземете частите директно от тях.
 4. Разработват машините, заедно с водещите брандове на пазара – големите марки са тези, които налагат тенденциите, които инвестират в новите материали и поставят летвата за качеството на печат на световно ниво. Uteco не само разработва машините си заедно с брандовете, за да отговорят на техните нужди, но и заедно тестват и постоянно оптимизират параметрите на печат, за да подобрят резултатите за визията на опаковките на продуктите, които виждате на щанда в магазина.
 5. Всички машини се тестват преди доставка – всяка една машина, независимо от обстоятелствата, се сглобява изцяло в завода на Uteco и се пуска за тестов отпечатък още докато е там, независимо дали клиентът го изисква и дали ще присъства на тестовете. По този начин получавате гаранция за вашата инвестиция и изключително кратки срокове за инсталация след това във вашата печатница.

Ако всичко това ви се струва като нещо прекалено добро, за да е истина, единственото, което трябва да направите, е да посетите завода на Uteco в Италия, да се разходите през техните 20,000 квадратни метра площ и ще се убедите, че това, което казваме е само “черешката на тортата”. А тортата е голяма – от тези на няколко етажа, които ги правят за сватбите.

Представяме на вашето внимание една от перлите в короната на Uteco, представена в два варианта – ONYX и ONYX XS.

 • Печат без зъбни колела (gearless printing) – звучи малко странно, предвид, че зъбното колело е едно от най-значимите открития на човечеството, но то, за съжаление, има и своите ограничения. Ако искате да настроите машината с абсолютна точност, стъпките на зъбните колела пречат. Рано или късно нужната настройка ще попадне точно между два зъба. Да не говорим, че с времето се изхабяват и започва да води до проблеми с качеството, което не може да се контролира. Машините на Uteco не използват стъпкови мотори или зъбни колела за задвижване на основните валове и цилиндри, а модерни мотори с възможност за пълен контрол на позициите, скоростта и синхронизацията.
 • Директно задвижване на централния цилиндър и мастилените валове на машината за флексо печат (direct drive) – уникална система, патентована от Uteco. Ако я видите при някой конкурент, то те най-вероятно плащат патентно право на Uteco. Идеята е, че цилиндрите и централния цилиндър се задвижват директно от двигателя на машината, без да се използват ремъци или друг вид предавателни механизми. Освен че това прави структурата на машината много по-стабилна, имате гаранция за постоянно качество на печат във времето на живота на машината. Няма ремъци, зъбни колела и други предаватели, които да се изхабяват, разцентроват и да създават главоболия на печатаря. Ще имате перфектен пасер между секциите през цялото време и през целия живот на машината.
 • Голям централен цилиндър – това има голямо значение за сушенето, особено при висока скорост. Ако печатате с повече от четири цвята (знам, знам, флексо е все пак, то само така се печата), то по-голямото разстояние между секциите е ключово, за да може мастилото да се суши по-добре между секциите, преди нанасянето на следващия цвят.
 • Пълен контрол на качеството – камера по цялата ширина на печатния цилиндър за пълен контрол на качеството и на цветовете от край до край. Проверката на качеството е преди тунела за сушене, което позволява корекции без значителна загуба на материал.
 • Автоматична настройка на натиска – настройва натиска автоматично на всички секции с минимален разход на материал.
 • Две напълно автоматични системи за контрол на изпаренията – напълно независими и изцяло автономни системи за контрол на изпаренията на солвент. Едната система отговаря за печатната секция, другата за тунела за сушене. Ако има нередност, автоматично компенсират с пресен въздух, за да се избегне авария.
 • Още много, много опции за автоматизация и контрол на качеството, като автоматично подаване, автоматично извеждане, камери, управление и други подобни.

UTECO ONYX

ONYX XS е малка и компактна машина за флексо печат, създадена изцяло за печат на малки поръчки и за печатници, които имат нужда от малка и компактна машина с изключително кратък път на материала.

Можете да избирате до максимална ширина на печат от 1050 мм и максимална стъпка на печат от 650 мм. При максимална скорост на печат от 300 метра в минута тя е един от сигурните избори за повечето печатници в България.

По-големият скъпоценен камък – ONYX, е една от най-продаваните машини за флексо печат в портфолиото на Uteco и съдържа цялото знание и опит на фирмата в създаване на машини за флексо печат, които печатат с възможно най-доброто качество, влизат бързо в тираж и са лесни за управление от оператор.

Изборът между брой мастила, ширина на печат и стъпка на печат (обиколка на печатния цилиндър) е много голям, дори и при стандартните конфигурации.

В допълнение може да конфигурирате изключително много неща по машината, ако имате желание да създадете решение, което е изцяло съобразено със спецификите на вашето производство.

Как да научите повече за машините на Uteco и да поискате оферта за вашата нова машина за флексо печат?

 

 

  • Обадете ни се на 02/8061200

Искате машина, но нямате време да чакате? Пишете ни, може да имаме решение за Вас
Заради големия обем продажби и постоянното търсене на машините ONYX, Uteco има в производството няколко стандартни конфигурации, които са с много кратък срок на довършване и могат да бъдат доставени изключително бързо.

Ако имате интерес към подобно решение, можете да се свържете с нас за повече детайли.
Този тип машини са на принципа “пръв по време – пръв по право”, така че и да имате принципен интерес, не пропускайте да научите цените за закупуване на подобна машина.

 

 

За ГЕД
Специализираме в доставката на машини, софтуер и консумативи за печатната индустрия, като се фокусираме върху решения, които са подходящи за спецификите на българския пазар и които дават на печатниците конкурентно предимство, за да реализират своите продукти успешно и изгодно икономически.

За Uteco
Италиански производител на машини за полиграфията, който има едно от най-големите и успешни портфолиа от машини за флексо печат. Фирмата също така предлага и ламинатори, машини за дълбок печат и машини за ролен офсетов печат.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.