Хартиена визитка с USB и NFC

3787
Хартиена визитка с USB и NFC

SwivelCard е хартиена визитка, която с помоща на USB памет и интерфейс може да съдържа цифрова информация.

хартиена USB визитка

 

Технологията за изработката на визитката SwivelCard е на ниво патентован прототип. Създателите и са използвали Kickstarter за да съберат средства за разработката и вече са събрали четворно по-голяма сума от първоначално желаните 10 000$. Представлява хартиена визитна картичка със специална перфорация в средата, която я превръщата след сгъване в USB устройство

 

хартиена USB визитка

Как са събрали USB памет върху визитка? Изобретили са специално метализирано мастило, което се използва за проводимите части необходими за USB интерфейса и са вградили чип в хартията. За потребителите на визитката, които искат да се възползват от информацията в нея, а нямат USB устройство, картата може да се включва безконтактно с NFC или с използването на напечатан QR код, така че данните могат да бъдат достъпни в други начини.

 

хартиена USB визитка

Очаква се официално SwivelCard да бъде готова октомври. Цената на умните визитки ще бъде доста висока. Тестовите пакети от мини визитки от по 10 и 40 бройки струват съответно за  29$ и 79$. Пълнофункционални 200 бр. напечатани визитки с ваш дизайн, с включена опцията за NFC ще струват 479$.

 

хартиена USB визитка

Източник: www.kickstarter.com

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.