Хибридна технология за печат на трансфери със системата PERFECTOS® Digital Turn Key Solution

1509
Хибридна технология за печат на трансфери със системата PERFECTOS® Digital Turn Key Solution

PERFECTOS предлага на своите клиенти ключови решения за създаване на термотрансфери предназначени за прилагане върху текстил, съчетавайки предимствата на дигиталния печат и на ситопечата.

Решението работи по следния начин: Създават се чрез дигитален печат цветни изображения върху РЕТ филм със специално покритие, след това отпечатъкът се покрива с помощта на ситопечат с бяло или сиво воднобазирано двукомпонентно мастило ECOTRANS®. На следващ пас, върху него се нанася лепило или пудра на PERFECTOS, като по този начин се създават в завършен вид термотрансфери за приложение върху текстил.

 

PERFECTOS® Digital Turn Key Solution

Цветните изображения се нанасят с помоща на две широкоразпространени цифрови технологии на печат. За всяка една от тях консуматива PET фолио е различен. Един вид за дигитални машини с Indigo, печатна технология и друг вид фолио за машини с тонерна печатна технология. Предимството на нанасянето на цветното изображение с помоща на дигиталния печат са високата детайлност и контраст и перфектния пасер. PET фолиото се предлага във формат 330×480 мм. Препоръчва се предварително да се направят тестове на фолиото, дали то е съвместимо с вашата дигитална печатна машина.

Мастилата, с който се затваря отпечатъка от дигиталната машина са двукомпонентни, водно базирани, в бял или сив цвят, устойчиви са на пране и са силно еластични. За свързващ компонент може да се използва лепило или пудра. 

  • 82-9-2020-HS – ECOTRANS® водно базирано бяло двукомпенентно силно еластично, устойчиво на пране. Мастилото може да се запечата с адхеизив за печат или трансферна пудра от серията 82-HP
  • 82-50-9-59100 ECOTRANS® водно базирано сиво против миграция двукомпенентно силно еластично, устойчиво на пране.
  • 82-HA- адхезиви за печат
  • 82-HP – трансферни пудри

Техническите характеристики и информация за начина на приложение на системата PERFECTOS® Digital Turn Key Solution можете да изтеглите тук.

 

Продуктът се предлага в България от Полихром Сервиз ЕООД, които са е оторизиран дистрибутор на PERFECTOS.

 

 

Полихром Сервиз ЕООД
гр. София
кв. Люлин 7, ул. 387, № 2
Тел.: 0882/ 098 762
Тел.: 0899/ 133 211
Тел.: 0882/ 820 619
Тел.: 02/ 426 26 51

Вижте профила на Полихром Сервиз ЕООД в каталога Полиграфия Инфо

Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.