Цифрова система за печат върху кенове от Tonejet

1188
Цифрова система за печат върху кенове от Tonejet

Tonejet ще представи обновена версия на принтера си за кенове за напитки и други цилиндрични обекти.

печат върху кенове от Tonejet

 

Компанията, базирана в Кеймбридж, ще покаже обновена версия на устройството си за печат върху цилиндрични предмети на InPrint в Милано, което ще се проведе между 15-и и 17-и ноември. Машината може да печата до четири кена в минута. Устройството използва технология за електростатично нанасяне на капките мастило, която не използва дюзи и може да нанася свръхтънък слой печат с дебелина под един микрон.

Според компанията технологията им е изгоден начин за производство на уникални и персонализирани опаковки и новата ѝ възможност да печата върху напълно готови кенове с гърло, я прави подходяща за специални версии на напитки и продукти в случай, в които пазарната гъвкавост е решаваща. Предишната версия на машината, която печаташе само върху кенове с прави стени, е използвана успешно от европейски и американски производители на крафт бира.

Машината поддържа печат на кенове с диаметър 50-90 mm и височина до 200 mm. Разделителната способност е до 600×600 dpi, печатът е четирицветен, CMYK + прозрачен лак за защита на печата.

Източник: tonejet.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.