15-годишен представи своята идея за 10 пъти по-бърз 3D принтер

2163
15-годишен представи своята идея за 10 пъти по-бърз 3D принтер

Докато някои училища все още размишляват как да променят своите учебни планове и да провеждат обучения, свързани с технологии, математика и инженерни науки, 15-годишният Thomas Suarez вече има свое портфолио от мобилни приложения.

Освен това се очаква той да пусне своя първи 3D принтер по-късно през годината.

 

3d принтер orb

Тийнейджърът, който дори бе поканен да изнесе своя презентация на TED конференция, след като основа своята компания CarrotCorp, оповести че подготвя 3D принтер, който коренно ще промени 3D печата.

Наименованието на проекта е Orb и става въпрос за сферичен 3D принтер. Той ще се управлява от софтуер с отворен код, което ще позволи на потребителите да правят настройки, отговарящи на собствените им нужди.

В сайта на компанията не може да бъде видяно много, но от CarrotCorp изнесоха допълнителна информация относно това, което ще различава Orb от останалите 3D принтери. Освен вече споменатият сферичен дизайн, Orb включва и въртяща се дискова основа. Според авторите въртящата се основа спомага за многократното увеличаване на скоростта за отпечатване. Една от най-интересните възможности, които ще предлага Orb е възможността за лесно преконфигуриране на различните модули в устройството.

 

Thomas Suarez 3d принтер orb

Теоретично представените неща звучат добре, но до момента няма дори видео относно изложените факти от CarrotCorp. Към момента може би имаме един добър презентатор, подобно на Бени Ланда, а само бъдещето ще покаже дали представеното от Thomas Suarez решение ще работи или ще остане само в сферата на добрите намерения.

Източник: www.3ders.org
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/