15-годишен представи своята идея за 10 пъти по-бърз 3D принтер

2127
15-годишен представи своята идея за 10 пъти по-бърз 3D принтер
Spread the love

Докато някои училища все още размишляват как да променят своите учебни планове и да провеждат обучения, свързани с технологии, математика и инженерни науки, 15-годишният Thomas Suarez вече има свое портфолио от мобилни приложения.

Освен това се очаква той да пусне своя първи 3D принтер по-късно през годината.

 

inline_771_/images/2015/01/orb_modular_3d_printer_577r.png

Тийнейджърът, който дори бе поканен да изнесе своя презентация на TED конференция, след като основа своята компания CarrotCorp, оповести че подготвя 3D принтер, който коренно ще промени 3D печата.

Наименованието на проекта е Orb и става въпрос за сферичен 3D принтер. Той ще се управлява от софтуер с отворен код, което ще позволи на потребителите да правят настройки, отговарящи на собствените им нужди.

В сайта на компанията не може да бъде видяно много, но от CarrotCorp изнесоха допълнителна информация относно това, което ще различава Orb от останалите 3D принтери. Освен вече споменатият сферичен дизайн, Orb включва и въртяща се дискова основа. Според авторите въртящата се основа спомага за многократното увеличаване на скоростта за отпечатване. Една от най-интересните възможности, които ще предлага Orb е възможността за лесно преконфигуриране на различните модули в устройството.

 

Теоретично представените неща звучат добре, но до момента няма дори видео относно изложените факти от CarrotCorp. Към момента може би имаме един добър презентатор, подобно на Бени Ланда, а само бъдещето ще покаже дали представеното от Thomas Suarez решение ще работи или ще остане само в сферата на добрите намерения.

Източник: www.3ders.org
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Професионален опит: Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет. Предстои му да се дипломира и по втора специалност – Икономика. Мениджър Маркетинг и продажби в печатница Оптимап принт. Има над 10 годишен опит в сферата на офестовия печат и номерацията. Преди три години въвежда дигиталния печат в портфолиото на Оптимал принт и е отоговорен за развитието на продуктите и услугите, свързани с него. Списва фирмения блог на Оптимал принт и следи всички новости в областта на печата.

В свободното си време: спортува и списва личен блог по актуални обществено значими теми.