25 процента повишаване на производителността с Bolero на Müller Martini

1549
Spread the love

Компанията PMV Runge в Ойтен, Германия е увеличила производителността си за книги с мека подвързия с 25% благодарение на производствена линия Bolero на Müller Martini.

Компанията PMV Runge в Ойтен, Германия

Нова линия за меки подвързии в ново помещение: семейната компания Print Medien Verarbeitung (PMV) Runge е съчетала преместването си в нова и значително по-голяма производствена сграда в Ойтен, близо до Бремен с инвестиция в система Bolero от Müller Martini. „Увеличихме производителността си в сегмента с меки корици с 25 процента“, коментира управляващият партньор Kay Runge.

PMV Runge изпълнява разнообразни тиражи от 500 до два милиона броя от заглавие. Широката гама издания с меки корици, произвеждани от компанията включват журнали, специализирани списания, годишни отчети, ръководства, индустриални каталози. Компанията произвежда и много висококачествени продукти като специални каталози за автомобилната индустрия с градация на фашите на страниците на книжното тяло, които изискват изключително прецизно производство. Различните типове довършване, използвани от компанията включват например корици с крилца. „Имаме нужда от система, която позволява бърза настройка за по-малките ни поръчки и осигурява безупречно качество за луксозните ни продукти“, каза Kay Runge.

Пълноценната машина отговаря перфектно на продуктовата гама

След внимателно проучване и изчерпателни тестове PMV Runge избират линия за меки корици Bolero от Müller Martini със 24 секционна машина за набор на коли, система за зареждане на книжните тела, топло лепене и PUR лепене на гръбчето, дюза за странично лепене с PUR, система за сгъване на корици с крилца, система за рязане Frontero и тристранен нож Solit.

„Тази пълноценна машина отговаря перфектно на сегмента ни в тази конфигурация“, каза Harald Peter, който подобно на сина си е управляващ партньор. От гледна точка на падащите цени на пазара, старшият партньор намира за ценни не само високата производителност на Bolero (фактор, който е все по-важен) и краткото време за подготовка, но и голямата гъвкавост по отношение на размерите. „Произвеждаме изключително широка гама продукти с дебелини, които започват от 2 мм и дължина до 510 мм.”

AsirCode гарантира максимална гъвкавост

PMV са впечатлени как Bolero, която е инсталирана и в действие едва от четири седмици е задоволила двете им главни изисквания. „AsirCode има огромен принос за високото качество, тъй като тази система следи за правилната последователност на колите. Това е изключително важно, когато имате 40 разновидности на един и същи продукт.“каза Kay Runge. „Благодарение на двустранното зареждане на колонаборната машина можем да приготвим следващия тираж още докато сегашният се изпълнява. Бързата подготовка на Solit, който според мен в момента е най-добрият тристранен нож на пазара, увеличи нетната ни производителност с 25%.“
Освен изданията с мека подвързия, които са 80% от производството на компанията, PMV Runge, която има 25 служители, предлага телово шиене и шиене с конци, услуги като обрязване, сгъване, влагане и опаковане във фолио.

Един от специалитетите на компанията са каталозите с гръбчета, залепени със специално лепило. След това те се перфорират. Специалното лепило позволява на страниците да се разлепят без да се повредят и да се приберат в класьори с ринг механизъм.

Източник: пресинформация на Müller Martini
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.