360 градусов директен печат с Kebab от Mimaki

2315
360 градусов директен печат с Kebab от Mimaki

С помощта на валове, опционалната функция Kebab завърта обекта, което позволява на машините за директен печат UJF-3042HG/UJF-6042 да печатат на цялата повърхност на цилиндричен обект.

директен печат с Kebab от Mimaki

 

Kebab беше представен за пръв път през 2014 за UJF-3042HG, малкоформатен плоскопечатащ LED UV принтер. През октомври миналата година това устройство беше заменено от UJF-3042 MkII, а UJF-6042 MkII замени UJF-6042. UJF-3042MkII,който печата с формат до A3, е съвместим с новата версия на Kebab MkII, а версията MkII L е  за употреба с UJF-6042MkII,  формат A2.

Модулът Kebab е опция и се продава отделно и за двата принтера от второ поколение. Той позволява високоскоростен печат върху цилиндрични обекти с диаметър от 10mm до 110mm, включително бутилки за вода и вино, свещи и шишенца за козметика. Дължината на поддържаните обекти е от 30 до 330 мм, максималното им тегло е 3 кг.

Според Mimaki Kebab позволява достъпно производство по заявка на оригинални продукти в малки тиражи отваря нови източници на приходи в сектори като козметичната индустрия, в която изискванията на законодателството са различни за различните държави.

Kebab в действие:

Източник: mimaki.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.