3D печат на работещи усилватели за китари

2647

Fishman използва настолен 3D принтер Objet, за да печата механични част на усилватели, които потребителите не могат да различат от традиционно произведените.

Fishman е компания от Масачузетс, САЩ, специализирана в производството на акустични усилватели за музиканти. 3D печатът помага на Fishman да направи много версии на проекта за кратко време. Така компанията може да предложи на клиентите си продукти без компромиси в качеството.

„В новата си система Kula успяхме да използваме всички предимства на настолния триизмерен принтер,” каза Robert Ketch, вицепрезидент в Fishman Acoustic Amplification. Kula Ukulele Onboard Preamp System е предусилвател, който се монтира на укулеле (музикален инструмент, подобен на китара) и е проектиран специално за неговите размер, форма и звучене.

„Прототипите, произведени чрез Objet са с такова качество, че клиентите ни мислят, че са производствени части. Ще продължим да използваме Objet, за да повторим успеха, който имахме с този продукт. Приноса на 3D принтера беше наистина ценен”, допълни Ketch.

Ian Popken, директор на продуктовото развитие, каза „Процесът е безпроблемен и Objet е лесен за употреба. Наскоро един детайл мина през три различни версии само за един ден. Забележително е, че можем да получим перфектен прототип толкова бързо, без компромиси с качеството на изпълнение.”

Продуктовата гама триизмерни принтери на Objet може да произвежда детайли с висока резолюция и прецизни детайли, като едновременно с това може да се впише в офисната среда. Патентованите технологии PolyJetTM и PolyJet осигуряват възможност за бърз печат на всевъзможни прототипи. Софтуерът Objet Studio Software гарантира безпроблемен и точен печат на моделите.

настолен 3D printer Objet30Kula Ukulele Onboard Preamp System

На изображението: настолен 3D printer Objet30                 На изображението: Kula Ukulele Onboard Preamp System

Текста написа: Мартин Новев
Източник: objet.com

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.