3D печат с Pantone

518
3D печат с Pantone

3D принтерите на Stratasys J750 и J735 позволяват производство на прототипи с Pantone цветове.

3D печат с Pantone

 

Stratasys за единственият Pantone сертифициран производител на 3D принтери. И двете им машини, J750 и J735 могат да печатат с цветове по Pantone. Това позволява на дизайнерите да създават продукти с лекота да създават предмети с точните цветове. Това е възможно чрез обновяване на софтуера, безплатно за собствениците на системи Stratasys J750 и J735.

Защо системата Pantone е важна за цветния 3D печат?
Универсалната цветова система на Pantone позволява цветен триизмерен печат с точните спецификации на дизайнера. Така дизайнерите и производителите могат да комуникират точни цвят за всеки продукт. Това пести време и пари.Бързо създаване на прототипи с верни
Pantone цветове
Несъответствието на цвета може значително да забави целия процес на проектиране и създаване на продукт. Използването на правилните кодове и скали по Pantone, заедно с няколко стъпки на контрол на качеството, гарантира успех при първия опит за печат, без скъпи забавяния и проблеми, причинени например от грешки в калибрацията.

Ръчно оцветените прототипи отнемат твърде много време

Ръчно оцветените прототипи все още са стандарт в индустрията. Бързото създаване на прототипи, заедно с прецизното цветовъзпроизвеждане на цветен 3d обединява процеса в една стъпка и пести време и пари от всеки създаден прототип.

Източник: stratasys.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.