3D холограмен ефект от Scodix

1797
3D холограмен ефект от Scodix

Водещият производител на цифрови решения за облагородяване на печатна продукция Scodix, представи Scodix Cast&Cure – цифрово решение за триизмерни холограмни ефекти.

 

3D холограмен ефект от ScodixРешението се предлага за Scodix Ultra Pro с Foil Station, Scodix и предлага девет ефекта за подобряване на продукцията. Системата ще бъде демонстрирана за пръв път на събитие с отворени врати при тестовия клиент Drukkerij VD в Белгия на 10-и октомври.

Техниката позволява използване на разнообразни стандартни холографски ефекти, както и на персонализирани дизайни. Тя предлага възможности за създаване на разнообразни визуални и защитни елементи за брошури, опаковки, дисплеи, корици на книги, поздравителни картички и торби. Scodix Cast&Cure създава въздействащ 3D холограмен ефект, като добавя ново измерение и добавена стойност към печатните материали. Лесен за работа и с минимално време за подготовка, ефектът е изгоден за къси до средни тиражи.

Защита от фалшификации
„Точно тази опция за облагородяване създава истински интерес сред компаниите и очакваме да стане много популярен в областта на картичките и опаковките. Най-вече откриваме потенциал в защита на продукти от фалшификация, което става все по-важно за брандовете,“ заяви Amit Shvartz, вицепрезидент на маркетинга на Scodix. “Процесът работи чрез нанасяне на прозрачен полимер директно на листа. След това той преминава през модул за фолиране, който нанася микрорелеф върху повърхността на полимера и така създава зашеметяващи холографски ефекти, чрез рефракция на светлината. Уникалните PAS (Pin Activate Secure) технологии на Scodix осигуряват изключителна прецизност с изключително малки детайли и безупречна регистрация, която гарантира изключителното Cast&Cure качество. Резултатите са удивителни!“

Източник: пресинформация на Scodix
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.