40-ата годишнина на Muller Martini Австрия се превърна в изключителен успех

1069
40-ата годишнина на Muller Martini Австрия се превърна в изключителен успех

Събитието с отворени врати за Източна Европа привлече 150 гости. По време на честване на годишнината се състоя и премиера на тристранния нож Granit.

премиера на тристранния нож Granit

 

Със 150 гости от Австрия и почти всички източноевропейски държави събитието с отворени врати, посветено на 40-ата годишнина на Müller Martini Австрия се превърна в изключителен успех. По време на събитието се състоя премиерата на новия тристранен нож Granit. Гостите в Раненсдорф, близо до Виена, показаха жив интерес не само към демонстрациите на живо на Granit, но и към презентацията на глобалното сервизно портфолио MMServices и новия консултационен център за използвани машини.

„Като домакин на събитието не можех да се надявам на повече.“ Roland Henn, директор на Müller Martini Източна Европа беше доволен от начина, по който събитието почете 40-ата годишнина на Müller Martini Австрия. Събитието се проведе на международния ден на щастието. „Бях особено доволен, че 150-те гости включваха и много клиенти и специализирани журналисти от отдалечени държави като Русия, България и Румъния“

Rudolf Müller, председател на борда на директорите на Müller Martini, също видимо беше впечатлен. В поздравителната си реч, той подчерта значимостта на Müller Martini за графичната индустрия. „Да служиш на печатната индустрия не значи просто да продаваме качествени машини, но и да отговорим на потребностите ви за специфични приложения на машините и обучение на персонала, да осигурим добре обучени хора, които разбират пазара ви и отговарят на въпросите ви.“

Триминутни подготовки с Granit

За да помогнат на клиентите да се справят със съвременните предизвикателства като намаляващите тиражи, минимизирането на складовите наличност, нарастващата роля на цифровия печат и съкратеното време за обработка, всички системи на Müller Martini разчитат на автоматизация обясни Müller. Типичен пример е тристранният нож Granit, който беше показан във Виена и беше звездата на събитието с демонстрациите си на живо. „Технологията SmartPress, която се доказа с тристранните ни ножове във високия клас, гарантира не само оптимално и постоянно високо качество на обрязването, но и планиране и ефективна организация на тиражите с време за превключване между поръчките от едва три минути.“

Henn получи много позитивни отзиви за Granit от гостите. „Благодарение на отличното си съотношение цена-производителност, новият тристранен нож е идеален за пазара ни в Източна Европа. Производителността на стари производствени линии за термолепене, на Müller Martini, както и на други производители може да бъде увеличена много с цената на сравнително малка инвестиция.“

MMServices и Консултационния център за използвани машини

Както Granit, така и глобалното сервизно портфолио MMServices, предизвикаха голям интерес на събитието в близост до Виена, където посетители от различни държави обмениха опит помежду си и със специалисти от Müller Martini. „Сервизното ни портфолио оптимизира оперативните и инвестиционни разходи, гарантира производителност, качество и добавена стойност за производствените машини и увеличава печалбата, която носят,“ обясни Henn. „Нашите специалисти представят детайлни концепции за управление през целия жизнен цикъл“, добави той.

В новия консултационен център за използвани машини в щаба на Müller Martini в Раненсдорф посетителите на събитието могат да получат идеи за собствените си машини и да видят сами как използвано оборудване се ремонтира професионално от Müller Martini, от просто почистване до пълно рециклиране. Всичко това е съпроводено с експертни съвети за поддръжката.

Източник: пресинформация на Müller Martini
Превод: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.