5 примера, при които 3D печатът води маркетинга до ново ниво

1049
5 примера, при които 3D печатът води маркетинга до ново ниво

Марки като Coca-Cola, VW, Nokia, Belvita и DVV са чудесни примери, илюстриращи как производството на допълнения е от полза за маркетинговия сектор с необикновени творчески решения.

3D печат маркетинг

 

Примерите в 3D печата не спират, като той предлага широкообхватни възможности за всяка възможна възпроизводима цел – било то кости, мебели, културни ценности или коралови рифове. Знаехте ли, че производството на допълнения е от полза също за маркетинговия сектор? Тук ще илюстрираме, как тази технология води промоционалните дейности на компаниите до ново ниво.

3D печатът на необикновени решения може да революционизира маркетинга
Благодарение на неговия невероятен характер, все повече и повече марки включват 3D печата в своите кампании. Маркетинговите отговорници на компании като Coca-Cola, VW, Nokia, Belvita и DVV експериментират с тази технология за своите творчески кампании и доказват, че това се отплаща!

3D принтирани Мини-аз на Coca-Cola
Погледнете Coca-Cola Израел! За да представи новите си Мини бутилки в Израел, производителят на напитки стартира конкурс, който създава потребителски Мини-аз, използвайки 3D печат. Благодарение на мобилно приложение, любителите на Кока-Кола имаха възможността да проектират сами еквивалентен на самите тях модел, за който трябваше да се грижат подобно на Тамагочи. На финала, няколко победители бяха наградени с екскурзия до завода на Кока-Кола, където можеха да отпечатат с помощта на 3D своите Мини-аз.

Станете собствен дизайнер на автомобили с VW
Volkswagen също популяризира своя модел Polo с помощта на 3D печат в Дания. За кампанията “The Polo Principle”, хората бяха допуснати да поемат контрола върху 3D принтера, използван за създаване на оригиналния автомобилен модел чрез уебсайт. По този начин, потребителите можеха да създадат свои собствени версии. Накрая, 40 идеи бяха отпечатани с 3D и показани в Копенхаген. След това дизайнерите имаха шанса да вземат своята мини-кола вкъщи – една от идеите дори се превърна в истинско Polo.

Проектът за общност за 3D печат на Nokia
Като част от проекта на Nokia за общност за 3D печат, производителят на мобилни телефони предостави на своите клиенти 3D комплект за печат, позволяващ им да отпечатват персонализирани капаци за модела Lumia 820. Освен това, те изненадаха няколко блогъри по време на събитието Mobile World с 3D принтирани калъфчета, показващи техните блогърски аватари в Twitter.

Кампанията на BelVita # MorningWins
Превръщането на туитовете в действие бе мотото на кампанията # MorningWins на BelVita. Компанията за производство на бисквити за закуска доказа своята иновативна способност, като помоли своите фенове да туитнат #MorningWins. Всички участници можеха да спечелят 3D-отпечатан трофей, изобразяващ техния туит в действие. Също така, BelVita превърна някои изказвания в поредица от смешни видеоклипове.

DVV прави застраховките забавни с 3D печат
Триизмерният печат може да направи дори суха област като застраховането забавна. Компанията DVV въведе нова услуга, наречена „Key Save“, която е изключително полезна за техните забравящи клиенти. Белгийският застраховател им позволява да сканират своите ключове и да съхраняват данните на защитен сървър. Всеки път, когато изгубят ключовете си, могат да импортират данните в 3D принтер и да създадат нови.

Източник: blog.drupa.com
Текста написа: Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.