AB Graphics пуска нова линия за довършителна обработка на етикети

2044
AB Graphics пуска нова линия за довършителна обработка на етикети
Spread the love

Линията за довършителна обработка на етикети Digicon Series 3 ще бъде показана по време на изложението LabelExpo Americas.

Digicon Series 3

 

Английският производител AB Graphics ще демонстрира линия, снабдена със секции за топъл печат, флексопечат, ламиниране и изцяло обновената секция за UV-ситопечат с повишена производителност.

Digicon Series 3 е с увеличена максималната работна ширина на медията до 350 мм, а максималният диаметър на ролата при размотаване и намотаване достига до 800 мм. Новата линия се характеризира и с цял набор от ергономични подобрения, повишаващи ефективността и намаляващи времето на подготовка. В това число влиза използване на валове от въглеродна влакна, олекотени версии на мастилените касети, с повърхност, на която не полепва мастило, което значително намалява времето за измиване и като цяло времето за подготовка на линията.

В зависимост от нуждите на производството, включените в машината секции могат да работят в ротационен, полуротационен, blank web и re-register режими за работа с широк набор от материали. Линията ще се доставя в две конфигурации на движението на обработваната медия, отляво надясно или отдясно наляво.

Още едно важно нововъведение е интеграцията на елементите на управление и другите електронни компоненти в състава на секциите, което премахва необходимостта от изнесено външно табло за управление, което намалява заеманата от машината площ.

По материали на: abgint.com
Написа инж. Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в Украйна. Създал първата матура по полиграфия в България, която се зачита за прием в специалност "Полиграфия" в ХТМУ София. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Отскоро е назначен за преподавател в Националната професонална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска и украинска поезия и сърфира в социалните мрежи.