Agfa обсъди амбициите си за индустриален печат на Fespa

1142
Agfa обсъди амбициите си за индустриален печат на Fespa
Spread the love

Agfa използва Fespa Digital като платформа, за да подчертае амбициите си в областта на индустриалния печат, докато компанията си поставя нови цели за бъдещето.

Agfa Fespa Asanti Arnout

 

Белгийската фирма дискутира „новата мисия“, която си е поставила – да интегрира мастиленоструйния печат в производството. Вицепрезидентът по инкджет технологиите Dominiek Arnout каз: „Планираме цунами от нови продукти. Не се страхуваме от индустриалния свят и развитието на нови приложения е ключа. Индустриалният печат е следващата ни амбиция.“

Въпреки това основният акцент на компанията тази година беше софтуера за управление на работен процес Asanti, който е базиран на технологията Apogee. Asanti предлага напълно автоматизиран работен процес за компаниите в областта на широкоформатния печат.

„Пазарът на широкоформатен печат в световен мащаб е в добро състояние и има солидни възможности за растеж, свързани с глобалната икономика. Този пазар преживява технологични и структурни промени. Asanti е основна технология на щанда ни, тъй като тя е сърцето на широкоформатното производство,“ каза Arnout.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.