Agfa обсъди амбициите си за индустриален печат на Fespa

1264
Agfa обсъди амбициите си за индустриален печат на Fespa

Agfa използва Fespa Digital като платформа, за да подчертае амбициите си в областта на индустриалния печат, докато компанията си поставя нови цели за бъдещето.

Agfa Fespa Asanti Arnout

 

Белгийската фирма дискутира „новата мисия“, която си е поставила – да интегрира мастиленоструйния печат в производството. Вицепрезидентът по инкджет технологиите Dominiek Arnout каз: „Планираме цунами от нови продукти. Не се страхуваме от индустриалния свят и развитието на нови приложения е ключа. Индустриалният печат е следващата ни амбиция.“

Въпреки това основният акцент на компанията тази година беше софтуера за управление на работен процес Asanti, който е базиран на технологията Apogee. Asanti предлага напълно автоматизиран работен процес за компаниите в областта на широкоформатния печат.

„Пазарът на широкоформатен печат в световен мащаб е в добро състояние и има солидни възможности за растеж, свързани с глобалната икономика. Този пазар преживява технологични и структурни промени. Asanti е основна технология на щанда ни, тъй като тя е сърцето на широкоформатното производство,“ каза Arnout.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.