Agfa представи нова UV пластина, която не изисква употреба на химия

1592
Agfa представи нова UV пластина, която не изисква употреба на химия

Производителят ще представи пластината, която вече се използва от подбрани клиенти, на World Publishing Expo 2015 В Хамбург от 5-и до 7-и октомври.

пластини агфа

 

Според Agfa новата офсетова пластина N95-VCF предлага подобрена устойчивост и е подходяща за значително по-големи тиражи от предшествениците си – до 300 000 удара, в зависимост от състоянието на печатната машина.

Пластината позволява печат с UV мастила и предлага висок контраст на изображението, което улеснява визуалната проверка на пластините и оптическото им разпознаване от оборудване за перфорация и сгъване. Тя е напълно устойчива на дневна светлина и има висока издръжливост на надраскване, допълни компанията.

Управителят на сегмента на Agfa Graphics за производство на вестници Emiel Sweevers каза: „Нашата технология без химия предлага на клиентите ни стабилно и добре измислено решение, което има доказана история от удовлетворени клиенти.“

Пластините N95-VCF са напълно съвместими със съществуващите серии виолетови експонатори и системи за промиване.

Източник: agfagraphics.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.