Agfa представи нов растерен алгоритъм, заменящ точките със спирали

750
Agfa представи нов растерен алгоритъм, заменящ точките със спирали

Agfa представи новия патентован растерен алгоритъм SPIR@L. Той е последното нововъведение към програмата ECO³, целяща повишаване на качеството и намаляване на производствените разходи.

 

При него традиционните точки в офсетовия печат се заменят с много по-ефикасни форми на растера при експонация. Чрез използване на преминаване между позитивни и негативни спирали с минимално бяло пространство се намалява консумацията на мастило, без загуба на качеството при печат, тъй като мастиленият слой е много по-тънък.

 

нов растерен алгоритъм

От Agfa наблягат на факта, че променената форма спомага за намаляване на видимите артефакти по време на експонация. Потребители, които вече са тествали новият SPIR@L алгоритъм, отбелязват по-малкото замърсяване в синия цвят, което води до по-качествено възпроизвеждане, независимо от размера на изображението. Спираловидната форма спомага и по-бързото изсъхване на отпечатаното мастило.

Използването на SPIR@L не води до необходимост от хардуерни допълнения или промени в съществуващите настройки на машините или работния процес. Той е съвместим със софтуерите на Agfa – InkTune и PressTune, но за работа е необходимо единствено наличие на Apogee Prepress и пластини Agfa.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.agfagraphics.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/