Agfa представи текстилния принтер Ardeco на Fespa 2013

1710

Agfa стана поредният производител на широкоформатна техника, който навлезе в областта на печата върху текстил с представянето на системата Ardeco.

agfa Ardeco

Ardeco беше показан на FESPA 2013 и е описан като решение с изключително прецизна транспортна система за текстил и вградено рязане. Сублимационната машина има ширина на печат 3,2 метра и предлага избор между различни конфигурации на печатащите глави, обяви производителя.

Принтерът е предназначен за производство на табели със задно осветяване, знамена и други продукти, отпечатани върху материали, базирани на полиестер. Ardeco включва вградена система за заглаждане, което означава, че системата извършва цялостната обработка, без нужда от предварителна фиксация или допълнително довършване. Друга функция позволява печат върху материали с висока степен на абсорбция без опасност от разплискване на мастило, което да доведе до дефекти в печата.

„Цифровия печат на текстил наистина напредва и системата Ardeco ще задоволи всеки производител в тази област, който се нуждае от висока производителност“, заяви Willy van Dromme, директор на маркетинга за печат на табели и дисплеи в Agfa Graphics. „Ardeco е компактна система, която същевременно е цялостно решение за всички аспекти на праволинеен, висококачествен и надежден печат върху текстил.“

Източник: outputmagazine.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.