Agfa представи термалните пластини Energy Elite Pro

1848

Agfa Graphics представи новите термални пластини, които могат да се използват без изпичане в „агресивна среда”, например при печат с UV мастила.

Новите пластини бяха представени на Graph Expo. Според Agfa, пластините са с висока чувствителност , която позволява експонирането им да е с 20% по-бързо и с при по-големи вариации на параметрите. Плаката може да възпроизвежда растер от 1 до 99% при линиатура 200 lpi, поддържат Sublima XM растер и 20 микрона стохастичен растер.

Пластината има подобрено двуслойно покритие, което включва втори слой, устойчив на химически въздействия и подобрена механична устойчивост. Според Agfa, по този начин пластината може да се използва при за дълги тиражи при агресивни печатни условия, включително печат с UV мастила, без да имат нужда от изпичане.

„Energy Elite Pro предлага висока скорост на обработка, високо качество на печат при дълги тиражи и е устойчива пластина, която е най-подходяща за големи обеми продукция с високи изисквания към качеството”, каза Dave Carey, старши маркетингов мениджър в Agfa за Северна Америка.

Удълженият живот на проявителния разтвор – до 8 000 кв. м. и по-ниските нива на опресняване от 50 милилитра на кв. м. ще помогнат на клиентите да намалят използваните химикали и да увеличават надеждността на процеса. Energy Elite Pro са проектирани за работа с широка гама CTP системи, включително новото високоскоростно решение на Agfa Graphics – Avalon N8-80XT.

Avalon N8-80XT

На снимката: Високоскоростният  експонатор Avalon N8-80XT, един от съвместимите с Energy Elite Pro.
Източник: agfagraphics.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.