AGFA – пълноправен собственик на Gandinnovations

1966
Spread the love

След приключване на съответните процедури една от основните структури на концерна AGFA Graphics е 100% собственик на основните активи на Gandi Innovations Holdings LLC в САЩ и Канада, както и акциите в чуждестранните дъщерни дружества.

С тази стъпка AGFA става един от основните разработчици и производители на индустриални мастилено-струйни принтери, включвайки в своето портфолио по-ниския клас хибридни UV принтери от серията Annapurna, целия диапазон Jeti солвентни, UV ролни и плоскопечатни принтери, текстилния модел Aquajet и високия клас производствени машини Agfa M-Press Tiger и пресите Dotrix.
За 2009 година AGFA има оборот 3 милиарда Евро в трите си основни структури Agfa Graphics, Healthcare и материали. Концерна наброява над 4700 служители в цял цвят, като основните фабрики и централния офис са в Мортсел, Белгия

Agfa Graphics е световен лидер в производството на CTP устройства, както и на термопластини за офсетов печат.
2006 година фирмата навлиза на пазара на инкджет принтери, използващи UV технология за фиксиране на мастилото. Първоначалните модели :Anapurna XL са позиционирани във високия клас хибридни принтери, които печатат както на плоски, така и на ролни материали. Големите продажби идват с пускането на серията Anapurna M. За три години от стартирането на тази серия са направени над 600 инсталации, което отрежда на AGFA 12% световен дял при UV принтерите.

Целта на AGFA с придобиването на Gandi е да използва комбинираните ресурси на двете компании за доразвиване на разработката и функционалностите на продуктите, които към този момент са носители на множество престижни награди и да пусне нови модели, отговарящи на променените потребности на пазара.
AGFA Anapurna М – едно достъпно решение
AGFA Anapurna М
/на снимката AGFA Anapurna М/
Anapurna M са широко-форматни индустриални принтери за вътрешни и външни приложения, както и дисплеи.Моделите използват мастилено-струйна Piezo технология на гравитационен принцип за изстрелване и uv-curable технология за фиксиране на мастилото. Различните модели са насочени за качествен печат на неспециализирани медии на ролки и плоскости.

Anapurna M дава отлично фото-реалистично качество. Принтерите от серията могат да печатат на широк кръг от плоски и ролни медии с максимална разделителна способност от 720 x 1440 dpi, при ширина до 160 cm и възможност за печат до ръба на медията.

Anapurna M е серия широко-форматни индустриални принтери, проектирани за фотореалистично качество на печат на POP, дисплеи, постери, банери, подова графика, панели за изложби, сценична графика, конструкции за обяви, рекламни панели и много други.

Anapurna М демонстрира стабилна и елегантна конструкция, в която са интегрирани най-новите разработки, които позиционират серията в средния клас хибридни принтери.
За разлика от ефтините модели, плоскопечатащи принтери, където се използват обикновени масички с ролки за подаване на плоскостите, :Anapurna М подава и води медиите за печат посредством вакуумен ремък. Вакуумът се формира не от вентилатори, както е при други производители, а от вакуумна помпа за ремъка, която е е отделна от компресора за обратния вакуум за главите.

Превключването от режим за печат на плоскоси към печат на ролки и обратно става за секунди и това прави тези принтери много гъвкави разширява многократно обхвата на подходящите медии.
Задвижването на медията и каретата с главите се осъществява от серво мотори.

В зависимост от модела, може да има отделен канал с бяло мастило или лак. :Anapurna M2 има два пъти повече глави, което повишава двойно скоростта на печат, без това да се отразява на качеството.
Връзката с компютрите в мрежата се осъществява през TCP/IP.

Anapurna M са солидно конструирани широко-форматни индустриални принтери, проектиран да доставят високо-качествен печат на различни гъвкави и плоски материали като фолио, хартия, плат, PVC плоскости, плексиглас, дърво, метал, стъкло, поликарбонат, алуминиеви сандвичови панели, пенокартон и др.

Тези uv-curable машини за насочени за качествен печат на неспециализирани медии на ролки и плоскости и имат възможност за печат до ръба на медията.
Печат до ръба на медията означава за потребителя нулева загуба на медия, а също така и отпадане на необходимостта от допълнително обрязване, по-малко хора за довършителни операции и по-малко отпадъчен материал.
Нивото на мастилото се следи автоматично и системата сигнализира при определен минимум в основните резервоари. Визуален, както и звуков сигнал предупреждават оператора за ниско ниво, като допълването на резервоарите не изисква прекъсване на производството.

UV лампите лесно могат сменени лесно и удобно от оператора на машината, без да се налага посещение и интервенция от сервизен специалист, което намалява разходите по опериране на машината.
Височината на главите се настройва автоматично спрямо дебелината на медията, която може да бъде максимално 50 мм. Операторът може да задава допълнително повдигане с 1 до 6 мм.

Машините са лесни за обслужване, като операторът може да изпълнява сам много от функциите за настройка, като по този начин се гарантира максимален живот на системите: Anapurna M.
Обширната информация от потребителския интерфейс ви показва как да оперирате :Anapurna М, просто и лесно, като операторът може да наблюдава състоянието на машината във всеки един момент.

Източник: Адком

Биографична информация