Agfa разширява продуктовата си гама с OEM режеща маса

2268
Agfa разширява продуктовата си гама с OEM режеща маса

Agfa Graphics представи първата си широкоформатна режеща маса, Acorta, след сделка с италианския производител Elitron.

 широкоформатна режеща маса, Acorta

 

Acorta добавя възможности за довършителни работи към широкоформатните принтери Anapurna и Jeti, системата за управление на работния процес Asanti и гамата гъвкави медии за солвентни и UV принтери A-Sign. Dominiek Arnout, вицепрезидент на мастиленоструйния бизнес на Agfa Graphics, каза „Разработваме интегриран подход, благодарение на който клиентите ни могат да добавят още една довършителна стъпка в производството си, благодарение на Asanti.“

„Обединяването на обработката на файлове, печата и рязането в един общ работен процес позволяват на производителите да станат по-продуктивни и по-ефективни доставчици с по-висока възвръщаемост на инвестициите в бизнеса си,“ добави Arnout.

Acorta предлага максимална скорост на рязане от 102 метра в минута и солидна стоманена структура, която елиминира вибрациите и огъването на масата. Мултифункционална режеща глава позволява рязане, биговане и фрезоване на материали с дебелина до 50 мм. Масата се предлага в два варианта Acorta HS 3120 и Acorta HS 2016. HS 3120 има 40 индивидуални вакуумни сектора на работната си площ с размери 3,1×2м, а HS 2016 има 20 вакуумни сектора и площ от 2×1,6 м. Други функции включват система за разпознаване с камера, която разпознава отпечатаните изображения, зарежда нужните файлове за рязане и идентифицира позицията по отправните точки, която позволява на оператора да постави листа на което и да е място на работната площ.

Видеопрожекционна система проектира контура за рязане върху отпечатъка за лесна визуална проверка от оператора и намалява брака, породен от изместване на рязането. Acorta може да реже широка гама материали като Forex, Dibond, PVC, пластмаси, фолиа, картон, велпапе и пенокартон.

Източник: Agfa Graphics
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.