Agfa се прицелва в офсетовото качество

1821

Agfa твърдят, че са достигнали качеството на голямоформатния офсетов печат с новата машина Titan и подобрения M-Press Tiger.

“Нашата база за сравнение по отношение на качество е офсетът”, каза вицепрезидента Agfa Graphics за мастиленоструйни системи Richard Barham. “Надминахме качеството на ситопечата преди години, сега целим резултата, който постига KBA 205.” Според него, Jeti 3020 Titan конкурира офсета при пълноцветен печат. M-Press Tiger постига офсетово качество при черно-бял печат благодарение на новата опция, представена от Agfa.

На изложението SGIA в Лас Вегас, Agfa представиха Jeti 3020 Titan, първата изцяло нова машина от серията Jeti. Компанията представи и подобрение за M-Press Tiger, което повишава едновременно качеството и скоростта при черно-белия печат. Подобно на M-Press Tiger, Titan 3020 използва модулен дизайн. Така потребителите могат да добавят елементи и да разширяват възможностите му без да инвестират в нова машина.

“Той използва наученото от M-Press, позволява на фирмите да започнат с базова машина и да я надграждат отново и отново, вместо да я подменят изцяло”, каза Barham. Titan 3020 е плосък принтер с размер a 3×2 метра, който замества Jeti  3150 и 3020 Continental. Базовият модел е четирицветна машина с 16 печатащи глави Ricoh Gen 4. Машината може да използва до 48 глави. Те могат да се използват за печат с допълнителни мастила или за увеличаване на скоростта. Производителността на базовата машина е 113 кв. м. в час, но с допълнителни глави тя може да бъде удвоена.

Надграждането за черно-бял печат на цветния M-Press Tiger увеличава разделителната способност и хомогенността при монохромен печат и така повишава качеството на отпечатъка. Също така скоростта на машината нараства до 1 267 кв. м. в час, което според производителя я прави най-бързата на пазара.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Още за Agfa:
AGFA – пълноправен собственик на Gandinnovations
Agfa добави възможности за персонализация към цифровата преса M-Press Tiger
Agfa представи M-Press Tiger
Agfa ще покаже широкоформатни мастиленоструйни принтери

Интернет портал за печатни технологии.